hits

Lekker smaksbombe!

Ikkje det at maten må være så sunn alltid, men når den smakar fantastisk er det jo berre ein bonus. :) Tre retteren bestod av det vi likar aller best: Skalldyr, reinsdyr , frukt og sjokolade. I tillegg til kvit og raudvin. Nam nam..Og slik blei resultatet.

 

 

Forrett: MANGOSALSA MED CHILISCAMPI

( 2 personar)

 

  8-10 rå scampi rensast og marinerast i ein marinade av:
2-3 ts chilisaus
1/2 finhakket chili
2 ts flyteande honning
1/2 ts finrevet ingefær
skall og saft av 1/2 lime
Bland alt saman og hell dette i brødpose. La det stå i ein god time.

                 

Salat

4 små tomater
12 sukkererter får 30 sekunder i kokande vatn.
1 neve cashewnøtter bruneast lett til dei får brune flekkar
1 fedd kvitløk hakkeast fint
2 ts sukker
1 ss fish-sauce
1 ss limejuice
frisk koriander til pynt



 







 

 

Hovedrett: REINDYRFILET MED POTET, PÆRE OG RAUDVINSSAUS

(2 personar)

 

·         400 g ytrefilet av reinsdyr , indre- eller ytrefilet

·         ½ ts salt

·         ¼ ts pepper

·         1 ss margarin eller olje

·         ½ ss finhakket frisk timian

·         ½ ss finhakket frisk salvie

 

·         Poteter:

·         2 stk potet

·         2 stk pære

·         ½ ss smør

·         0.13 ts pepper

·         ¼ ts salt

 

·         Saus:

·         ½ stk sjalottløk

·         ½ ss smør

·         1 dl rødvin

·         ½ pose sjysaus

 






 

1. Skrell potetene og skjær poteter og pærer i ca. 1/2 cm tykke skiver.

 

2. Brun skivene i smør i varm stekepanne. Krydre med salt og pepper.

 

3. Ta dem ut og stable annenhver skive med pære og potet til et "pæretårn". Sett dem i en ildfast form.

 

4. Skjær forsiktig av eventuelle hinner på reinsdyrfileten. Rull fileten i urtene, krydre med salt og pepper. Brun fileten i varm panne til den får en gyllen farge. Legg den i formen sammen med "pæretårnene" og stek ferdig i ovnen på 125 °C i ca. 20 minutter avhengig av hvordan du vil ha fileten stekt (kjernetempertur 65 ºC for rød, 70 ºC for rosa og 76 ºC for gjennomstekt). 

Saus:

1. Hakk og fres sjalottløken i smør. Hell på rødvin og kok uten lokk til det er halve mengden igjen.

 

2. Lag saus etter oppskrift på posen; litt av vannet erstattes med rødvinssjyen.

 

 

 SJOKOLADEGRATINERT FRUKT

Banan

Eple

Ananas

Mango

Kiwi

 

Eller andre frukter som du likar.

 

Firkløver og kvit sjokolade.

 

Hakk dette opp og legg på toppen av frukta i ei ildfast form. Gratiner i ovnen til det er gyllent oppå. Nyyyyyyyyyt:):):)

 

5 kommentarer

Ingrid

05.02.2011 kl.22:41

Deeeeilig. Men............. Pose med sjusaus til så fint kjøtt? Fyyy!

Elin

05.02.2011 kl.22:48

Ser deili ut:) OG, gratulerer med dajen t mannjen:)

Klem

Ann Kristin

06.02.2011 kl.11:10

Nam! Du er virkelig en god kokk! Mannen din er heldig!! :-)

06.02.2011 kl.13:10

Ingrid!

Ja eg veit, men det var berre bittelitt. Var mest raudvin,..Den blei veldig god då..) Thihi

Elin: Du må prøve å lage den retten. Sikker på at den hadde falt i smak i heimen.

Ann Kristin: Vil ikkje kalle meg ein god kokk, men ein liten hobbykokk som slår til innimellom. Synes det er moro, spesielt når ein har så gode råvarer å jobbe med:) Du er no ganske så flink sjølv då..masse godsaker å finne på nettsida di:)

Kristine

06.02.2011 kl.15:50

Dette så og hørtes virkelig lekkert ut. Håper mannen ble fornøyd :)

Skriv en ny kommentar

springerinne

springerinne

38, Lillehammer

Hei, eg begynte å blogge då eg fekk behandling for ein 13 år gammal spiseforstyrrelse. I dag er frisk, og er sjeleglad for at eg tok opp kampen. Det har resultert i eit fritt liv kor eg ikkje lenger er fengsla, og er blitt mamma til Noah på 3, og Erle på 1 år. Historia mi er blitt til boka Spring for livet. Den kan du kjøpe hos Norli og andre bokbutikkar. Eg jobbar i dag for Dagbladet, og er redaktør for magasina SKIsport og Friidrett. Har bakgrunn som toppidrettsutøvar i friidrett, elskar fortsatt å springe og ikkje minst gå på ski. Treffast på kriroset@gmail.com.

Kategorier

Arkiv