hits

SVINAKTIG GODT

Eg synes det er kjempemoro å  teste ut nye rettar innimellom. I dag stod svinefilet med fetaost og anna snacks inni for tur. Og det blei så godt at vi nesten åt opp heile "rullen". Thihi..

FETAFYLT SVINEFILET MED EPLETZATZIKI


1. Sjær av slingsar og skjer han så på langs. (Ikkje heilt gjennom.)2. Fordel fyllet inni fileten og brett over.


3. Knyt med hyssing så ikkje fyllet renn ut under steikinga.


Klappet og kart til å hive innpå.


MmmmEpletzatziki passa veldig bra til denne retten.


OPPSKRIFT

1. Rens fileten for slingsar og skjer ei langsgåande snitt , slik at du kan brette den ut. Fordel fetaost, soltørka tomatar og basilikum og brett saman. Knyt med hyssing.

2. Steik fileten på ei panne så den blir gyllen og fin. Sett den deretter i ovnen på 150 grader til tempen er 68 grader. La den kvile i 10minutt etterpå.

3. Lag tzatzikien: Skyr naturell blandast med reve eple og en kvitløksbåt.

4.Server gjerne med ein rødvinssaus dersom du er eit "sausemenneske" og ovnsbakte poteter.

BON APETIT!!

 

6 kommentarer

Synne

05.03.2011 kl.22:42

NAM!

Kaktus

06.03.2011 kl.00:45

Det så veldig godt ut! Og veldig søt gordon setter du har:) Settere er de beste treningskameratene!!

Marianne

06.03.2011 kl.13:51

Nam, så deilig!

Jeg ble så inspirert av reinsdyrsteken din sist helg også, så i går lagde jeg kalvestek med tilsvarende tilbehør til. Det ble helt supert, og veldig godt mottatt :)

Synes du har veldig fin blogg, og du tar opp mye bra som man ikke finner i mange andre blogger. Kjæresten min er en løpe-mann (og også glad i god mat og vin), så da er det jo litt artig med litt sånt også :)

springerinne

06.03.2011 kl.20:51

Marianne:Heisan og tusen takk. Reinsdyr, kalv, svin, kylling..nam nam. Det er så godt når ein får den perfekt steikt og ikkje minst har deileg tilbehør:):)Idag steikte eg kyllingfilet med feta, basilikum og soltørka tomat og det blei nesten ennå bedre enn svinefileten.

Elise

08.03.2011 kl.18:24

snakker du nynorsk?:) isåfall så spør jeg deg når jeg står fast i nynorskenxP håper det er greit!x)

Kristin

15.03.2011 kl.08:51

Elise: Ja det er berre å spørre. Eg er nynorskdame eg:)

Skriv en ny kommentar

springerinne

springerinne

39, Lillehammer

Hei, eg begynte å blogge då eg fekk behandling for ein 13 år gammal spiseforstyrrelse. I dag er frisk, og er sjeleglad for at eg tok opp kampen. Det har resultert i eit fritt liv kor eg ikkje lenger er fengsla, og er blitt mamma til Noah på 4, og Erle på 2 år. Historia mi er blitt til boka Spring for livet. Den kan du kjøpe hos Norli og andre bokbutikkar. Eg jobbar i dag for Dagbladet, og er redaktør for magasina SKIsport og Friidrett. Har bakgrunn som toppidrettsutøvar i friidrett, elskar fortsatt å springe og ikkje minst gå på ski. Treffast på kriroset@gmail.com.

Kategorier

Arkiv