hits

Mat som gjer ein glad

Det har ikkje vore servert kalkun heime i oppveksten min, men så har eg vel tatt igjen det tapte dei siste åra. Elskar smaken av eit saftig kalkunkjøtt, og prikken over i en; appelsinsaus.

OPPSKRIFT (4pers)

 Ingredienser:
1 kalkunbryst, ca 1 kg
2 ss smør, til steking
1 ts salt
kvernet pepper
2 dl hvitvin
1 dl hønsebuljong eller kraft
2 ss sesamfrø



Honningglasur:
½ dl smeltet honning
½ dl soyasaus
1 fedd hvitløk, revet




Krydre og brun kalkunbrystet på alle sider i en panne med smør. Legg brystet over i en ildfast form.

Hell på vin og buljong og stek fileten ved 180 grader i ca. 30 minutter eller til det gjenstår 10 minutter av steketiden (avhengig av størrelsen).

Rør sammen glasuren og pensle over fileten.

Stek videre ved 225 grader i ca. 5 minutter. Pensle gjerne et par ganger.

Dryss over sesamfrø og stek videre i ca. 15 minutter.

La fileten hvile ca. 15 minutter. Skjær i skiver og server med kokte poteter, appelsinsaus, dampet nykål, lettkokte neper og sukkererter.





APPELSINSAUS

Ingredienser:

2 sjalottløk

1 ss meierismør

1 ts hakket, rød chili

2 dl væske (silt sjy, evt. med litt hvitvin)

saften av 2 appelsiner (ca. 2 dl), silt

2 dl crème fraîche

litt revet appelsinskall

½ ts salt

litt kvernet pepper

 

 Fremgangsmåte:

Finhakk løken og stek den blank i smør.

 Ha i chili, hvitvin og appelsinsaft og la det syde i ca. 10 minutter.

 Tilsett crème fraîche og kok ytterligere noen minutter.

 Ha i litt revet appelsinskall og smak til med salt og litt kvernet pepper.

 

 DENNE VEKA:

Veka er ved vei ende nok eingong. Det har vore trøkk på jobb og litt trøkk opp i topplket mitt også.Men det er berre å sjå framover og angripe kvar ein dag som den kjem. Vi har ikkje gjort stort desse dagane, men det er jo litt godt det også. Hadde meg ei styrketrening istad, og det var verkeleg på tide. Har vore for slurvete der, men motivasjonen til å gå inn fristar meg ikkje så mykje no når det er lyst ute.

Begynner også å kjenne at eg har løpt mykje på asfalt no så det blir topp når snøen forsvinne for godt. Det er så mykje deiligare å springe i marka. Då likar akillisane og knea seg veldig!



 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

springerinne

springerinne

38, Lillehammer

Hei, eg begynte å blogge då eg fekk behandling for ein 13 år gammal spiseforstyrrelse. I dag er frisk, og er sjeleglad for at eg tok opp kampen. Det har resultert i eit fritt liv kor eg ikkje lenger er fengsla, og er blitt mamma til Noah på 3, og Erle på 1 år. Historia mi er blitt til boka Spring for livet. Den kan du kjøpe hos Norli og andre bokbutikkar. Eg jobbar i dag for Dagbladet, og er redaktør for magasina SKIsport og Friidrett. Har bakgrunn som toppidrettsutøvar i friidrett, elskar fortsatt å springe og ikkje minst gå på ski. Treffast på kriroset@gmail.com.

Kategorier

Arkiv