hits

HIMMELSK Lammecarré


To mette SKROTTAR sit
no i sofaen og kjenner at det kanskje ikkje var nødvendig å ete den siste omgangen, men det var berre så godt. Lammecarre er å anbefale. Var litt skeptisk om eg fekk det til, for oppskrifta såg litt avansert ut. Men nei det var slett ikkje avansert og det smakte HIMMELSK!!

Eg har alltid likt å laga mat, men det har berre blitt så lite eg turde å smake sjølv, men no endleg klarar eg det og nyte alle smakane. Elskar å teste ut nye oppskrifter, for jammen får ein ikkje mestringsføelse då også når det blir godt.

 

Her er oppskrifta med litt improvisjon på "nøttedigget".

 

  Ingredienser ( 4 pers)

1⅕kg lammecarré

 1 ts salt 1

 ts pepper

 2 ss margarin

8 stk persillerot

 8 stk plomme , gjerne røde1 ss olje 1 ss flytende honning 

 

Nøttedigg:

3 ss virgin olivenolje

1 båt hvitløk

20 blad frisk basilikum

30 g valnøttkjerner

 

Slik gjør du. Ha på salt og pepper på kjøttet og brun det godt på alle sider i en stekepanne. Legg det over i en langpanne.

 

2. Skrell persillerøtter med potetskreller og del dem i to. Del plommer i to og fjern steinene. Legg persillerøttene og de halve plommene i en bolle med olje og honning. Vend det sammen og legg det på siden av lammekjøttet i langpanna.

 

3. Stikk et steketermometer i lammecarreen og stek på 200 °C i ca. 20 minutter. Ta ut kjøttet når termometeret viser 60 °C kjernetemperatur. La kjøttet hvile i ca. 10 minutter.

 

4. Mens kjøtt og grønnsaker steker lager du nøttedigg. Ha olivenolje, finhakket hvitløk, basilikum og valnøtter i en liten gryte. Rør mens du varmer opp til den er lun. P. S Eg hadde i litt honning også. Mmm..

 

5. Skjær carreen i porsjonsstykker og server med nøttedigg og nykokte mandelpoteter.

 

6. Lag raudvinssaus

 

Og her ser de resultatet:

Ser litt grotesk ut, men fysøren kor godt.

 

Nøttedigg som passa svært godt til maten. Dei ovnsbakte raudplommenes at også som dei skulle. Nam nam..

Mmmm

 

HOLMENKOLLSTAFETTEN = JOBB

Før på dagen fekk eg knipsa mykje slev og svette og glede. Audun og far stod for familieoppmøte og eg heia og knipsa. Fekk møte litt kjende folk att og det er alltid moro.

 


På jobb, men ser vel nesten ut som en turist.


Eit av mine aller beste venninner; Susanne. Vi har begge løpt mange rundar rundt Bislett, men ho har utan tvil løpt fleire enn meg:)


Hatt ein ndyeleg dag idag og håpar været blir så bra imorgon at vi kan sykle ein langtur. Det har berre blitt 1 tur så langt i år. Uff:)7 kommentarer

Ida Kristine

14.05.2011 kl.19:54

Sikkert godt.

Fine bilder.

Ha en god kveld! :)

guleconverse

14.05.2011 kl.19:55

nam! : )

Mai

14.05.2011 kl.20:10

Du virker så herlig! Så utrolig modig med alt du deler med oss, så inspirererende! Og du.. jeg vet ikke om du liker eller ikke liker at vi kommenterer om hvordan du ser ut.. Men jeg vil bare si at du var veldig fin idag :-) Klem

springerinne

14.05.2011 kl.20:12

Takk Mai! Eg blir glad for alle gode år eg. Du må teste ut denne retten. Kjøttet er jo supersunt:)

Madeleine

14.05.2011 kl.20:48

Ville bare si at du ser veldig flott ut - og at du er til stor inspirasjon!

Ha en fortsatt fin helg! :-)

Ingrid

15.05.2011 kl.12:21

Må bare si at du ser fantastisk bra ut!!!! Lykke til med utfordringene, og takk for at du deler alle prøvelsene med oss!

springerinne

15.05.2011 kl.13:19

Ingrid:Takk takk! Og stå på du også. Livet er så mykje bedre med ein fungerande kropp enn en sliten og nedpint psyke.

Skriv en ny kommentar

springerinne

springerinne

39, Lillehammer

Hei, eg begynte å blogge då eg fekk behandling for ein 13 år gammal spiseforstyrrelse. I dag er frisk, og er sjeleglad for at eg tok opp kampen. Det har resultert i eit fritt liv kor eg ikkje lenger er fengsla, og er blitt mamma til Noah på 4, og Erle på 2 år. Historia mi er blitt til boka Spring for livet. Den kan du kjøpe hos Norli og andre bokbutikkar. Eg jobbar i dag for Dagbladet, og er redaktør for magasina SKIsport og Friidrett. Har bakgrunn som toppidrettsutøvar i friidrett, elskar fortsatt å springe og ikkje minst gå på ski. Treffast på kriroset@gmail.com.

Kategorier

Arkiv