hits

Berre MÅ ha det!!!!

Brød og alle produkt med mjøl har vore ei "nøtt å knekke" for meg i mange år, men då eg kom heim forrige helg i 70 års lag kom eg bort i nokre nysteikte og veldig fristande småbrød. Eg har alltid vore forferdeleg glad i all brødbakst og nysgjerrig som eg var måtte eg lukte på. Vel, heile seansen enda med at eg la bort all skrekk for mjøl og karbohydrat og  forsynte meg først ein gong, så to gonger og jammen måtte eg sikre meg at det var att til frukosten dagen etter. Dei smakte rett og slett himmelsk godt. Etter at eg hadde leita ei stund etter den hemmelege "bakaren", kom ho fram i lyset og ga meg oppskrfta. Tusen tak svigerinne Birgith!

Sjølvsagt må eg dele slike goder med min gode lesarar. Eg anbefalar det verkeleg. Det er ein god smak av Middelhavet. Mmmmmm

1 dl knuste / finhakka oliven

150 gram  knuste/ finhakka valnøtter

25 gram gjær

3 dl vatn

ca.5 dl mjøl ( eg tok 50/50 hvetemel og fint rugmel)

3 ss olivenolje

2 ss provencekrydder

Maldonsalt

Slik gjer du det:

Bland alt saman og la heve i 1 time. Ikkje kna deiga for mykje. Den skal være litt laus.

Del deiga i fire emner. Dei skal formast som "tjukke pølser". Pensle med vatn og strø Maldonsalt over.Steik i 7 minutt på 250 grader. Slå av ovnen og la dei stå i nye 12 minutt.

 

Valnøtter

 

Svarte oliven

Bland alt saman

Smakte nydeleg, men eg fann raskt ut at det er best å kun bruke fint hvetemel. Blei litt tunge i "sessen" av rugen..Men smaken var der!!


No er det ikkje lenge att til reisa går nordover mot Lillehammer. Eg har håpa i det lengste på att hamstrings skulle bli 100 % bra slik at eg kunne løpt Birkebeinerløpet, men det er den dessverre ikkje. Kanskje 80 %, men det er ikkje nok. Når eg først skal springe med startnummeret på brystet gjelder kun ein ting: Opne hardt og avslutte endå hardare!!

Ynskjer alle som skal springe Birken lykke til, og ikkje gløym å kike på den nye løypa. 9 kilometer av traseen er lagt om på grunn av mykje væte. Dei seier den skal være litt lettare, så då er det ikkje anna å gjere enn å "burne" på heile vegen frå Sjusjøen til Håkons Hall. Og er du ekstra heldig står eg i mål og knipsar deg, i din minst sjarmerande tilstand, for så og bli oppslagsbilde i neste Birkebeiner`n. thihi...Men då er du veldig "heldig "altså....8 kommentarer

15.09.2011 kl.19:52

Nå ble jeg fristet til å bake! Nam!

Jeg er klar for Birken på lør! Gleder meg masse.

Så deg på Ski Storsenter i dag. :-)

Sara

15.09.2011 kl.20:00

Nam, det så virkelig godt ut!

Er på utkikk etter en (eller flere) god(e) oppskrift(er) på brød/rundstykker med kun grovt mel, ettersom jeg føler at skikkelig grov bakst metter lenger. Du har ikke tilfeldigvis dette på lager? :) Omtrent alle oppskrifter inneholder siktet fint hvetemel, noe jeg ikke er interessert i. Har prøvd meg fram selv, men som du skriver over, har det dessverre lett for å bli ganske "tungt" med grov deig.

Synd beina ikke er bra nok for Birke'n. Du får heller sikte inn mot neste år, og heller tilbringe årets løp som jobbende tilskuer med bein som klør etter å løpe ;)

lovelyliller.com -

15.09.2011 kl.21:11

så hærlig da. sikkert befriende å endelig nyte brød. de så meget gode ut. var stor-hekta på olivenloff for noen år siden.

Mia

15.09.2011 kl.21:31

Kjekt å lese, Kristin! Brødene så veldig gode ut:) God tur til Lillehammer! Klem

mari

15.09.2011 kl.22:53

håper du får en fin dag på lhmr! jeg skal se etter deg når (hvis?) jeg kommer meg over målstreken...

Birgith

16.09.2011 kl.00:46

Dette såg kjempegodt ut Kristin. Blir jo glad når noko likar det ein lager til.... Kjekt å sjå innom bloggen din. Ha det kjekt i helga, du får ha rolla som heiagjeng for bror og far ;o) Klem

SiriV

16.09.2011 kl.08:48

Det så så godt ut at deigen står til heving på kjøkkenbenken akkurat nå. Gleder meg til å smake. Også gleder meg til å løpe i morgen!

Lykke til med jobbing på Lillehammer! Været ser heldigvis lovende ut.

Vilde Sofie

17.09.2011 kl.15:57

Så godt det ser ut! Ingenting er som nybakt brød, altså :)

Jeg blir så glad av å lese bloggen din :) Ha en flott lørdag!

Skriv en ny kommentar

springerinne

springerinne

39, Lillehammer

Hei, eg begynte å blogge då eg fekk behandling for ein 13 år gammal spiseforstyrrelse. I dag er frisk, og er sjeleglad for at eg tok opp kampen. Det har resultert i eit fritt liv kor eg ikkje lenger er fengsla, og er blitt mamma til Noah på 4, og Erle på 2 år. Historia mi er blitt til boka Spring for livet. Den kan du kjøpe hos Norli og andre bokbutikkar. Eg jobbar i dag for Dagbladet, og er redaktør for magasina SKIsport og Friidrett. Har bakgrunn som toppidrettsutøvar i friidrett, elskar fortsatt å springe og ikkje minst gå på ski. Treffast på kriroset@gmail.com.

Kategorier

Arkiv