hits

Grove rundstykker med ost

Igår fekk eg bakeånden over meg igjen. Elskar alt som har med gjærbakst å gjere, og gir du meg eit grovt rundstykke med brun eller kvitost på er eg i himmelen. Denne gangen ville eg prøve ein ny vri, og valget fall på å bruke kvitost på toppen. Mmmm..

 OPPSKRIFTA

Spelt mel, sikta

Speltmel , sammalt

Hakka valnøtter

Solsikkefrø

Linfrø

Gjær

1/2 boks Cottage cheese

Maldonsalt

Kvitost( eg brukte lettost)

Elt deiga og hev ca 1 time

Når du har trilla ut rundstykka gir du dei nye 20 "minuttsheving."


"Rotet " mitt på kjøkkenbenken  hadde Hellstrøm garantert fått mareritt av.







Finito etter 220 graders varme og til dei er gylne. Nam..



 

8 kommentarer

Marte

15.11.2011 kl.16:38

Nam, disse skal prøves! Nystekte grove rundstykker er det beste som finns :D

lovelyliller.com -

15.11.2011 kl.17:51

De så jaggu meg gode ut. taten min lager noen fantastiske ostehorn. *sikkle*

springerinne

16.11.2011 kl.05:16

lovelyliller.com:Og dei er kjempegode. Og sunne:)

springerinne

16.11.2011 kl.05:17

Marte:Heilt sant. Eg synes det er ekstra godt med nøtter i og så blir dei saftigare med cottage cheesen.

Helene

16.11.2011 kl.18:59

De hørtes utrolig gode ut! :)

:)

17.11.2011 kl.09:36

dei såg gode ut! takk for tips.

Jeg lurer på: hvordan stiller du deg i forhold til at utøvere med en spiseforstyrrelse ikke får konkurrere. Synes du de bør ha konkurransenekt helt til de er frisk med "normal" vekt ? hvorfor , hvorfor ikke?

Mia

18.11.2011 kl.08:12

Har aldri prøvd bakst med cottage cheese, så denne må prøves! God helg:)

springerinne

19.11.2011 kl.13:06

:):Heisan, dette er noko eg har tenkt på dei siste dagane og har begynt på eit innlegg. Synes spørsmålet ditt er viktig og krev eit godt gjennomtenkt svar!

Skriv en ny kommentar

springerinne

springerinne

38, Lillehammer

Hei, eg begynte å blogge då eg fekk behandling for ein 13 år gammal spiseforstyrrelse. I dag er frisk, og er sjeleglad for at eg tok opp kampen. Det har resultert i eit fritt liv kor eg ikkje lenger er fengsla, og er blitt mamma til Noah på 3, og Erle på 1 år. Historia mi er blitt til boka Spring for livet. Den kan du kjøpe hos Norli og andre bokbutikkar. Eg jobbar i dag for Dagbladet, og er redaktør for magasina SKIsport og Friidrett. Har bakgrunn som toppidrettsutøvar i friidrett, elskar fortsatt å springe og ikkje minst gå på ski. Treffast på kriroset@gmail.com.

Kategorier

Arkiv