hits

Svolten?

 Mors fiskegrateng gjekk alltid ned på høgkant då eg var lita. Det er ingen forskjell i dag, men sidan det er svært sjeldan eg får den mulegheita må eg ta i bruk mine eigne husmorhender og trylle fram ein av mine kvardagslege favorittar.

Oppskrift ala Kristin ( 4porsjonar)

4 laksefiltar

Fullkornsmakaroni

2 gulrøter

1 purre

Mjølk

Mel

Smør

Salt og pepper

Litt spisskummin

Litt muskattnøtt

Dill

1 egg

Strøkavring

 

Kok makaroni. Steik laksen i omnen. Avkjøl og "riv" i bitar ( som på bildet). Dette er kanskje tungvint, så det kan hende du har ein meir lettvint måte å gjere det på.:) Riv gulrøter og hakk opp purre. Lag kvit saus og hell alt av ingrediensar opp i sausen. Smak til med krydder. Skal være litt trøkk i smaken.

 Hell blandinga rett ei eldfast form, ha på strøkavring og steik på 220 grader midt i omnen til det er gyllent på overflata. 

Idag har det nesten berre vore møte på møte...og no er det jammen det eit møte att:)

 

 

 

7 kommentarer

Ingrid Veim

08.03.2012 kl.14:33

Nam nam.. DEN må eg lage imåro ;)

elide

08.03.2012 kl.14:38

nam, magan romlar no! skal prøve denne! er du kokk?

springerinne

08.03.2012 kl.14:41

elide:Nei, langt ifrå. Eg er journalist eg:) Men takk...:)

springerinne

08.03.2012 kl.14:42

Ingrid Veim:Ja, gjer det. Det er supersaftig med gulrøter oppi:) Klem

Sunn mat og trening

08.03.2012 kl.17:47

Alltid sulten jeg :) Ser absolutt nydelig ut Kristin!

Og angående leggene mine(kommenterte jo noen innlegg tilbake), så sa manuellterapaten at det ikke fantes noen god måte å tøye forside legg på. Så det var ikke rart du ikke hadde noen forslag til meg! Heldigvis var det heller ikke beinhinnebetennelse, men jeg løper på måte hvor jeg aktiverer leggmusklen foran litt mer enn de fleste. Det forundrer meg egentlig ikke så veldig mye, for min "forsideleggmuskel" er større enn "normalen". Hehe. Men nå blir det spesaltilpassede såler og forhåpentligvis mer futt i leggene igjen. Hehe, beklager at jeg legger ut i det store og det hele her på bloggen din, men du sa jo at du gjerne ville høre hvordan det gikk :) Uansett, tusen takk for at du hører på løpesnakket mitt ;) Du er ei flott dame du!

springerinne

08.03.2012 kl.18:11

Sunn mat og trening:

Skulle berre mangle at eg svara deg og eg synes jo det berre er "moro " å få løpespørsmål:)Ligg tett til hjerte det:)
har fakstisk aldri smakt fiskegrateng av laks (tror jeg) :)

Skriv en ny kommentar

springerinne

springerinne

39, Lillehammer

Hei, eg begynte å blogge då eg fekk behandling for ein 13 år gammal spiseforstyrrelse. I dag er frisk, og er sjeleglad for at eg tok opp kampen. Det har resultert i eit fritt liv kor eg ikkje lenger er fengsla, og er blitt mamma til Noah på 4, og Erle på 2 år. Historia mi er blitt til boka Spring for livet. Den kan du kjøpe hos Norli og andre bokbutikkar. Eg jobbar i dag for Dagbladet, og er redaktør for magasina SKIsport og Friidrett. Har bakgrunn som toppidrettsutøvar i friidrett, elskar fortsatt å springe og ikkje minst gå på ski. Treffast på kriroset@gmail.com.

Kategorier

Arkiv