hits

FREDAGSKOS FOR 1

Heisan, no har eg akkurat nytt ein deileg fredagskos. Det var både kjapt og enkelt, men likevel veldig smakfullt.

Det er litt rart å  kokkelere til seg sjølv. Det er ein del år sidan for å sei det slik. Ja, eg må vel tilbake til studietida, men det er ikkje dermed sagt at eg et knekkebrød på ein fredagskveld. Det går fint an å gjere litt meir ut av det, på ein smakfull måte.

Når det er helg tenkjer eg kun på kva eg har lyst på. Og i kveld ville eg ha noko som var gratinert i omnen. Det blei difor lomper med ei sterk kjøttblanding og ost på toppen. Det smakte faktisk veldig godt. Her er oppskrifta.
Karbonadedeig, 200 gram

½  hakka vårløk

1 finhakka kvitløksfedd

½ finhakka chili

½ stor champinjong

5 hakka cherrytomatar

Krydder: Karri, pepper, maldonsalt, paprikapulver, kummin

Cottage Cheese

Raspa kvitost

Gjer slik: Først steikte eg karbonadedeiga saman med alle ingrediensane. Deretter la eg dette over på 4 speltlomper, toppa det med litt ekstra karri, cottage cheese og kvitost.  Etter 5 minutt i steikeomnen på 200 grader var alt ferdig. Nei, det er ingen middag for gode venner og familie,men er du åleine er det iallfall litt ekstra kos en dei tørre brødskivene som du truleg et kvar dag elles.
 Kydder er viktig. Eg går for så naturellas som mulig, dvs utan at det er ei blanding av alt muleg. Skal eg ha karri, så vil eg ikkje ha noko som har 3 andre smakar i seg.

Cottage cheese har eg eigentleg gått lei av,men for å få fyllet litt meir saftig er det slett ikkje dumt med cottage cheese under den vanlige kvitosten ( og den MÅ eg ha mykje av).Fint ferdig og klar for "fredagsgapet":)''

 

 

Springerinneklem

16 kommentarer

Speltlompepizza er så genialt enkelt :) NAM!!:)

Torill

02.11.2012 kl.20:11

Yummi:-)

springerinne

02.11.2012 kl.20:51

Torill: Og det var det Torill:)

springerinne

02.11.2012 kl.20:51

Lidenskap for ein sunn livssti: Det er det:):):)

Mia

02.11.2012 kl.21:40

God helg søte Kristin=)

springerinne

02.11.2012 kl.21:50

Mia: Takk Mia! God helg til deg også:)

Cecilie

02.11.2012 kl.22:58

Nam!! God mat til musklane dine som har kjørt seg litt idag det ;)

springerinne

03.11.2012 kl.07:47

Cecilie: hehe..berre kjekt Cecilie!!

Guro Eriksen

03.11.2012 kl.10:16

Det så veldig godt ut. Synd det er så vanskelig å oppdrive speltlomper her i Rogaland..

Riktig god helg videre! :)

TK

03.11.2012 kl.14:23

Hei

Jeg synes du setter ord på mange fine "poeng" hva gjelder sunnhet, kontra overdreven sunnhet osv. Det er lett å tenke at sålenge man har ork og lyst til å trene, og spiser nok, er man frisk. Det høres helt haturlig ut. Hva kan man sette fingeren på, liksom.

Jeg er en sånn. Inspireres av bloggere om bobler over og trener både 1 og to ganger daglig med et stooort smil, vil helst sprette opp av sengen på fridager og hoppe i løpesko, fly innover flotte stier og komme hjem etter 17 km. , hive meg over ettertrenings-maten. Blir sur når folk kritiserer. Jeg er både sterkere og i bedre form enn hva de er.

Minussidene vil man ikke snakke om. Mangel på spontanitet, overfokus på lav fettprosent, kontrollbehov for hva maten inneholder, uro hvis man ikke trener daglig, ingredienser som krever iherb fremfor matbutikk. Fristelser trylles frem av en eggehvite, fiberhusk og masse dråper essens. Smaker himmelsk sier jeg, men serverer jeg det til venner eller familie skrapes sjelden fatene tomme. Jeg er ikke lenger som de, hva gjelder preferanser om mat osv. Gjør det noe? Egentlig ikke, men det kjennes litt sårt.

Jeg vet ikke hvor skjæringspunktet går. Er det sykt hvis man føler seg vel med livsstilen? Man kan jo føle seg vel med forhold som er til skade for en selv, sålenge de er vante og tilhører det vi kan kontrollere. Og hvem har rett til å stille spørmålstegn? Jeg/vi/de som spiser sunt, rått, naturlig, ubearbeidet, rent og trener som villmenn, vi skader ingen.

Det slår meg imidlertid at flere som er negative til overokuset på magerkesam og stevia, og dråper som får maten til å smake smør og hasselnøtt, er de som har slitt forholdsvis hardt med en spiseforstyrrelse, men som nå har sett lyset, om man kan kalle det det, og fått et helt annet og friere liv. Det er derfor det er viktig at du skriver sånn som du gjør. Jeg vet at det kommer fra en som har oppdaget at et sted der fremme, kan man være spontan og kose seg, grine og ha det vondt, spise pizza til middag uten at det gjør en til en potetsekk av en sofagris.

Mange tanker og rotete innlegg. Nå skal jeg (surprise) ut å løpe i regnet ;-)

ha en god helg, flotte springerinne!

Torill

03.11.2012 kl.15:33

Hurra for innlegget til TK!

springerinne

03.11.2012 kl.18:25

TK: Hjelp, så du treffer med orda her. Eg kjenner eg blir kvalm når eg tenker på all natrenaen som eg hatt i meg dei siste åra.No er kjøkkenet fritt for slike erstatningar. Eg klarar det berre ikkje. For det første får det meg til å minne meg på spiseforstyrrelsen og for det andre minner den meg på at eg ikkje klarar å kjenne den ekte smaken av mat. Ja eg hadde nesten gløymt korleis eit eple utan natrena smaka. Blei heilt avhengig av det kunstig søte fordi eg aldri unna meg noko ekte søtt.
Ynskjer deg ein fin kveld og hopp i det og mekk saman noko ordentlig lørdagsgodt utan dei produkta du har fått i posten:)
klem

springerinne

03.11.2012 kl.18:29

Guro Eriksen: Er det?Dei eg meskar meg med er Buer sine speltlomper,men fabrikken ligg i Askim så det er kanskje ikkje så rart at du ikkje finn dei. Har du sjekka Meny?Du kan godt ete vanlege lomper også. Det gjer eg dei gongane det er kun dei eg finn:)
:)

springerinne

03.11.2012 kl.18:31

Torill: 3 ganga hurra!!

Tina

03.11.2012 kl.19:03

Hva er forskjellen på vanlige lomper og speltlumper med tanke på sunnhet? "Alle" velger speltlopmer nå om dagen, men hvorfor?

springerinne

05.11.2012 kl.07:39

Tina: Det er vel ikkje anna enn at dei seier at spelt er litt sunnare enn vanleg kvitt mel,og der er litt mindre kaloriar. Det er likevel så liten forskjell at eg bryr meg ikkje om det. Kjøper dei eg finn i butikken,men det skal seiast at Buer sine er utruleg gode.:) Eg et ellers mest heimelaga grovskiver,men det er alltid godt med variasjon:)

Skriv en ny kommentar

springerinne

springerinne

39, Lillehammer

Hei, eg begynte å blogge då eg fekk behandling for ein 13 år gammal spiseforstyrrelse. I dag er frisk, og er sjeleglad for at eg tok opp kampen. Det har resultert i eit fritt liv kor eg ikkje lenger er fengsla, og er blitt mamma til Noah på 4, og Erle på 2 år. Historia mi er blitt til boka Spring for livet. Den kan du kjøpe hos Norli og andre bokbutikkar. Eg jobbar i dag for Dagbladet, og er redaktør for magasina SKIsport og Friidrett. Har bakgrunn som toppidrettsutøvar i friidrett, elskar fortsatt å springe og ikkje minst gå på ski. Treffast på kriroset@gmail.com.

Kategorier

Arkiv