hits

HEIMELAGA SUSHI

Sushi er fargerikt, friskt, sunt, saftig og utruleg godt.


 Det tek tid å tilberede sushi, men eg vil sei at den tida på kjøkenet frå du startar til du sit med godsakene framfor deg er minst like kjekk som det å ete maten. Å nyte resultatet er sjølvsagt den beste bonusen, men å kokkelere fram sjeldne smakar og føle ein meistrar det er også veldig tilfredstillande.

Du kan ha mykje forskjellig "fyll". Valget igår fall på salmalaks, tiger reker, avokado, rogn, koriander og agurk. Pensla også litt wasabi på nokre av makirullane. Det blei utruleg godt.

 

 

7 kommentarer

Mia

26.01.2013 kl.14:17

Mmm, elsker sushi! Og hjemmelaget er best:)

springerinne

26.01.2013 kl.17:00

Mia: Tja, viss du får det til,men eg må no sei at det er godt å få det servert frå gode kokkar også då:)

Marte

27.01.2013 kl.20:33

eneste ulempen med å lage sushi selv - jeg finner kun salmalaks og crabsticks.. savner liksom variasjonen som en får på gode sushi steder - altså flere fisketyper; Ål, sei, blekksprut osv.. =)

springerinne

27.01.2013 kl.21:08

jernhelse: Ta turen til den finaste matbutikken i nærleiken av der du bur. Der dei har ferskvarer. Viss ikkje du finn noko anna enn laksen og crab sticks må du nok ta turen til Oslo og fiskebutikkane der. Tiger reker finn du i frysen uansett. Tin dei, mariner dei i noko godt og fres dei raskt på panna. Del i to og legg på sushirisen:):)

Marte

28.01.2013 kl.07:10

takk for tips! :) Det skal jeg prøve. Typen ha jo fått sushisett av meg så nå må vi snart bruke det også !

Erik

02.03.2013 kl.16:37

Hei! Denne gang et tips for hvordan lage gourmetsushi av røkt torsk! Knallgod og så enkel at nesten ingen tenker over det: Kjøp et stykke av den tykkeste filet av torsk / skrei, skjær på samme måte som vanlig røkelaks (tykkelse etter smak og behag), smak først et stykke naturell (eller tre), så prøv med en touch av wasabi og soyasaus. En vinner spør du meg. Har søkt på nett over oppskrifter, men ikke funnet egentlig noe. Erik

springerinne

02.03.2013 kl.20:16

Erik: Kult, skal testast.Mmmmmm:)

Skriv en ny kommentar

springerinne

springerinne

39, Lillehammer

Hei, eg begynte å blogge då eg fekk behandling for ein 13 år gammal spiseforstyrrelse. I dag er frisk, og er sjeleglad for at eg tok opp kampen. Det har resultert i eit fritt liv kor eg ikkje lenger er fengsla, og er blitt mamma til Noah på 4, og Erle på 2 år. Historia mi er blitt til boka Spring for livet. Den kan du kjøpe hos Norli og andre bokbutikkar. Eg jobbar i dag for Dagbladet, og er redaktør for magasina SKIsport og Friidrett. Har bakgrunn som toppidrettsutøvar i friidrett, elskar fortsatt å springe og ikkje minst gå på ski. Treffast på kriroset@gmail.com.

Kategorier

Arkiv