hits

Deilig helgemat

Heisan!

Helg = god mat og drikke, sove litt lenger, sosialt og treningsøkter akkurat når det passar. Til Idol fredag lagde eg ein deilig sør afrikansk rett. Bobotie er namnet og eg gløymer aldri første gong eg smakte på den på ein restaurant i Stellenbosch ( Sør Afrika)i 2001 saman med sør afrikanske venner. Heilt sidan den gong har iallfall Bobotie stått som topp 3 hos smaksløkane mine.

Bobotie smakar heilt fantastisk på grunn alle dei forskjellige kryddera og ingridiensane. Bildet under er sausen som blandast med kjøttet før omnen venta med sine 180 grader. Her er det 17 ingrediensar, så eg kan love dåkke ein smakseksplosjon av rang.

OPPSKRIFTA

 1 løk, hakka

2 kvitløkbåtar

1 ss paprikapulver

 1 ss gurkemeie

 1 ts karripulver

 1 ts fersk ingefær

 1/2 ts kajennepepper 

1 ts sukker 

1 ts salt

1 boks knuste tomater

 Ein stor neve rosiner

 2 ss mango chutney 

1 ss rødvinseddik

1 ss worcestersaus

Ein neve hakka mandlar

 1 ss aprikossyltetøy

 1 brødskive trukken i 1 ½ dl melk

 1 pk. Karbonadedeig 

2 egg vispede

 Laurbærblad til pynt ( skal ikkje etast)

  

 GJER SLIK:

 Steik løk og karbonadedeig. Tilsett alt krydder, sukker og salt og steik i 2-3 minutt.

 Tilsett tomatar, tomatpuré, rosiner, chutney, eddik, worcestersaus og syltetøy, og rør godt. Kok opp og la det putre i 2-3 minutt.

 Ta brødet ut av melka, bland bitene godt inn i tomatblandinga.

 La det småputre til overflødig væske er vekke.

Når omnen er klar (180gr) heller du kjøttblandinga over i ei ildfast form. Hell så dei piska egga og den gjenværande melka over blandinga.

 På toppen pyntar du med laurbærblad.

 Steik deretter i ca. 20 minutt.

 SERVERAST MED:

 Del ei banan i to på langs, kok brokkoli og ris. Server med en dash mangochutney og gjerne cottage cheese for den som elskar det.)

 NB! Alle ingrediensane som er nemt finnast i ein vanleg matbutikk:)

 

 

 

Cecilie og eg kosa oss på Alby Gard med deilig lunsj. Eg har ikkje vika frå favoritten ein einaste gong, ( bildet under)men har observert andre sine tallerkenar og har bestemt meg for å utforske noko nytt neste gong. Vi kosa oss iallfall maks på Jeløya:)

 

Ynskjer dåkke ein fin søndag.

 

Springerinneklem


 

 

 

 

 

6 kommentarer

Torill Oslo

24.02.2013 kl.14:55

Så fine dere er:-)

Cecilie

24.02.2013 kl.16:24

Nydelig lunsj og nydelig selskap :) Boboti ser eksotisk og digg ut, tror eg skal invitere meg sjøl på det hos deg neste gang ;)

Ha ein strålande søndag!

springerinne

24.02.2013 kl.17:55

Cecilie: Du er herved sjølvinvitert og eg gler meg masse bestis.:) Klem

springerinne

24.02.2013 kl.17:55

Torill Oslo: Tusen takk Torill:)

Thuy-Dung Doan

24.02.2013 kl.20:23

Kjære Kristin,

Jeg har fulgt sporadisk med på bloggen i din i 3 år, og det er først nå jeg legger igjen en hilsen til deg. Syntes du fortjener å få skryt over den måten du utgir deg selv på mht. til spiseforstyrrelsen og kampen om å få tilbake det gode liv. At du er så åpen og ærlig om noe så sårt og vondt er virkelig beundringsverdig! Jeg sier dette med bakgrunn av at jeg selv har vært i klørne av spiseforstyrrelsen i snart 5 år nå, og har gått fra anoreksi-bulimi, og deretter ortoreksi/anoreksi-bulimi. Jeg deler samme lidenskap som deg når det gjelder løping, og er særdeles glad i lange løpeturer med herlige engelsk-springer spanielen min. Men for et år siden begynte spiseproblemene mine å kontrollere hverdagen min helt, og favorittsysselen min, løping, ble til tvang - hvor jeg minimum skulle ha 130 km per uke på bena. I dag er jeg en veldig trist og deprimert jente, som har totalt mistet seg selv, og innser for aller første gang at trenger profesjonell hjelp for å få tilbake livet mitt. Jeg ønsker så inderlig å få tilbake livsgnisten min, og bruke energien min på de menneskene jeg er glad i. Kristin - du er en utrolig inspirasjonskilde når jeg nå skal ta oppgjøret mot spiseforstyrrelsen min. Jeg vet at jeg kan, og også nødt til å ta opp denne kampen. Du er en fantastisk flott dame! Tusen takk for at du er den du er! Vennlig hilsen, Thuy-Dung

springerinne

24.02.2013 kl.20:51

Thuy: Åh tusen takk. No rørte du meg. Eg vil så gjerne vise at det er så mykje bedre å leve utan å være fanga i tvangstankar og handlingar. At det er muleg å ta opp kampen og vinne den. Det vil eg at du skal få oppleve også.Unnar deg alt det beste!
Klem

Skriv en ny kommentar

springerinne

springerinne

39, Lillehammer

Hei, eg begynte å blogge då eg fekk behandling for ein 13 år gammal spiseforstyrrelse. I dag er frisk, og er sjeleglad for at eg tok opp kampen. Det har resultert i eit fritt liv kor eg ikkje lenger er fengsla, og er blitt mamma til Noah på 4, og Erle på 2 år. Historia mi er blitt til boka Spring for livet. Den kan du kjøpe hos Norli og andre bokbutikkar. Eg jobbar i dag for Dagbladet, og er redaktør for magasina SKIsport og Friidrett. Har bakgrunn som toppidrettsutøvar i friidrett, elskar fortsatt å springe og ikkje minst gå på ski. Treffast på kriroset@gmail.com.

Kategorier

Arkiv