hits

"Stopp ein halv" i fiskedisken ( oppskrift)

Når det ligg fersk fisk i disken kan ein ikkje anna enn å gripe sjansen. Vel, eigentleg er eg innmari god på å gå forbi i kvardagen, men heldigvis ikkje alltid. Oppskrifta er henta frå Aperitiff, men med ein touch av eigen kreativitet og med steinbit istadenfor kveite. Delar den likså godt med dåkke eg. Anbefalast, og er du redd fløyte i sausen må du enten lage din eigen erstattar eller berre hoppe i det og smake. Eg lovar sausen verken biter deg eller smakar vondt. Den er himmelsk god.

  Steinbit med parmaskinke

 

750 steinbitfilet, uten skinn og bein
2 skiver parmaskinke
salvie
smør

 

Parmesansaus

 

1 stk sjalottløk
2 ss smør
2 dl hvitvin
4 dl kremfløte
8 ss parmesanost
2 ts persille, frisk
salvie
salt og hvit pepper

 

Skjær fileten i serveringsstykker, legg et salvieblad på hvert fiskestykke, del skinkeskivene i to og legg skiven rundt midtstykket av fisken.

Stek fisken på middels varme i smør til den er saftig og gjennomstekt. Steketiden varierer med tykkelsen på fileten men det skal kun noen minutter til.

 

 Parmesansaus

Surr sjalottløk i smør til den er blank.

Tilsett hvitvin og et par salvieblad. Kok ned til du har ca ¼ igjen.

Tilsett fløte og la sausen koke på svak varme i ca. 5 minutter.

Tilsett parmesanost rett før servering.

Smak til med salt og pepper. Dryss over persille.

Server med sukkererter og pottterninger.

 

 

 

 

 

 

 

 No gler eg meg til ei saftig styrkeøkt. Har blitt altfor lite i det siste, så i dag må det takast i. Trenar på Stamina Hot på Ski og kan ikkje anna enn å sei at eg diggar det treningssenteret.  Dyktige folk som jobbar der, og så er det alltid moro å treffe kjende som ein kan skravle litt med.

 

Skal foresten kose meg i desse framover Mizuno Wave Precision.

 


Ha ein fin dag og god treningsveke!

 

Springerinneklem

 

 

 

 

 

2 kommentarer

John Richard - trimathlon

17.06.2013 kl.15:57

God middag, og gode sko! :)

springerinne

17.06.2013 kl.18:51

John Richard: Er skoa gode ja? Eg trena kun med dei på styrken no,men dei kjentes deilige ut:) Hadde forrige modell, så eg har trua på at den er like god:)

Skriv en ny kommentar

springerinne

springerinne

39, Lillehammer

Hei, eg begynte å blogge då eg fekk behandling for ein 13 år gammal spiseforstyrrelse. I dag er frisk, og er sjeleglad for at eg tok opp kampen. Det har resultert i eit fritt liv kor eg ikkje lenger er fengsla, og er blitt mamma til Noah på 4, og Erle på 2 år. Historia mi er blitt til boka Spring for livet. Den kan du kjøpe hos Norli og andre bokbutikkar. Eg jobbar i dag for Dagbladet, og er redaktør for magasina SKIsport og Friidrett. Har bakgrunn som toppidrettsutøvar i friidrett, elskar fortsatt å springe og ikkje minst gå på ski. Treffast på kriroset@gmail.com.

Kategorier

Arkiv