hits

Mmmmmm home made sushi og maursyre


Først av alt: Dåkke som ikkje har sett denne snutten frå " Et lite stykke Thailand" MÅ sjå den. Lars Johan smakar sushi for fyrste gong....Auuu, seier eg berre.
Sushi er utruleg godt, men eg trur eg hadde teke skrekken for ei god stund viss den wasabi klysa hadde funne vegen ned i spiserøret mitt. Uff..

Heldigvis blei opplevelsen litt bedre enn denne i helga. Skylte risen ei god stund under kaldt rennande vatn. Deretter kokte vi den med risedikk og sukker. Satte den til sides, og lot den bli avkjøla under eit fuktig kjøkkenhandklede.

Skar opp salmalaksen i tynne skiver (back loine). Skar så opp agurk og avokado og skrapa ut av kjøttet frå krabbeklørna. Mekka saman, og dyppa alt til slutt i sesam sauce og soya sauce med ein liten dæsj wasabi:) Mmmmm:)

Filmsnutt til inspirasjon.

 


Ein sushi kokk går i lære i fleire år for å kunne beherske kunsten, så hadde eg servert noko av makiane over trur eg nok dei hadde hatt nok med synet. :) hehe..godt ein kan eksperimentere innanfor husets fire veggar.

Om det blei godt? Absolutt:)

Ynskjer dåkke ein fin dag vidare. Eg kryssar fingrar for at snøen held seg borte litt til. Er ikkje klart for vinter enno.

Springerinneklem

8 kommentarer

Line

21.10.2013 kl.11:03

Nam dette så godt ut!

Personlig Trener Oslo

21.10.2013 kl.11:12

Mhm sunt og godt..

21.10.2013 kl.11:36

Prøvde hjemmelaget sammen med ei venninne en gang. For å si det rett ut så fikk du mye bedre resultat enn oss :) men godt var det uansett :)

John Richard - trimathlon

21.10.2013 kl.14:10

Nom nom nom!

springerinne

21.10.2013 kl.17:46

John Richard: :):)

springerinne

21.10.2013 kl.17:57

Anonym: Det er eg sikker på det var:)Prøv å filmsnuttane på nettet når du lagar sushien:)

springerinne

21.10.2013 kl.17:58

Personlig Trener Oslo: Yess:) Ingen dårleg kombinasjon:)

Nina

22.10.2013 kl.23:28

Eg har gått så lenge rundt og ikkje ville ete sushi! Har tenkt det smakar rått, salt, ekkelt osv. når eg endeleg fekk kava meg til å vere med å lage det ein gong, vart eg hekta. Det var jo godt! Det er rett og slett varte ein ny hit hjå meg ;)

Skriv en ny kommentar

springerinne

springerinne

39, Lillehammer

Hei, eg begynte å blogge då eg fekk behandling for ein 13 år gammal spiseforstyrrelse. I dag er frisk, og er sjeleglad for at eg tok opp kampen. Det har resultert i eit fritt liv kor eg ikkje lenger er fengsla, og er blitt mamma til Noah på 4, og Erle på 2 år. Historia mi er blitt til boka Spring for livet. Den kan du kjøpe hos Norli og andre bokbutikkar. Eg jobbar i dag for Dagbladet, og er redaktør for magasina SKIsport og Friidrett. Har bakgrunn som toppidrettsutøvar i friidrett, elskar fortsatt å springe og ikkje minst gå på ski. Treffast på kriroset@gmail.com.

Kategorier

Arkiv