hits

Mandagsgourmet som berre MÅ prøvast

God morgon!

 I går kveld enda middagen opp med at kjøkkenbenken og kasserollene endeleg blei brukt att. Tok turen til Ultra matbutikk der dei hadde masse deilige råvarer. Deretter innom polet for å finne portvin til sausen.

 Menyen bestod seg svinebiffar med bacon og ovnsbakte poteter med portvinsaus og salat til. Eg kan ikkje seie anna en at det blei ein nydeleg mandagsmiddag:)

 

 INGREDIENSAR


400 g indrefilet av svin 

 4 skiver bacon 

 ½ stk grønn chili 

 1 stk sjalottløk 

 ½ stk  ød paprika 

  1 ss olje til pensling

 Gjer slik:

 1. Skjær indrefileten opp i ca. 4 cm tykke skiver. Beregn to små biffer til hver person.

 2. Finhakk chili, sjalottløk og paprika og rull biffene i blandingen. Surr en baconstrimle rundt hver biff, og fest denne med en tannpirker.

 3. Pensle biffen med olje på hver side, krydre med salt og pepper. Grill biffene på middels varme til de er gjennomstekt, ca 8 min.

 4. Server med salat og ovnsbakte poteter.

 

 


Tok ut kjøttet når det nådde 70 grader, og lot det kvile. Kunne sikkert tatt det ut på 68 grader også.

 

 SAUS MED PORTVIN


1 sjalottløk, finhakket

 1 ss smør

 1-2 ts tomatpuré

 1 dl portvin

 1 dl kjøttkraft eller utblandet kalvefond

 1 dl vann

 2-3 ss balsamicoeddik

 1-2 ss soyasaus

 1 laurbærblad

 1-2 ss (usaltet) smør

 eventuelt litt maizenna til jevning

 salt og pepper

 

Gjer slik:


Fres sjalottløken i smør, til den blir blank og myk. Tilsett tomatpuréen og la den surre med et par minutter. Tilsett portvin, balsamicoeddik, soyasaus, kraft (eventuelt fond), vann og laurbærblad ? og kok opp. La sausen koke inn noe. Smak til underveis, og tilsett eventuelt mer portvin, soyasaus eller balsamicoeddik hvis du synes det trengs. Rett før servering fjerner du laurbærbladet og rører inn 1-2 ss smør og smaker til med nykvernet pepper. Sausen skal ikke koke etter at smøret er rørt inn.





 

 

Ynskjer dåkke ein fin tysdag:)

 




Springerinneklem

4 kommentarer

Elise Jørgensen

17.12.2013 kl.11:44

åh, det så godt ut!

springerinne

18.12.2013 kl.17:49

Elise: Og det var saftig som berre det:)

Jay

22.12.2013 kl.00:01

Oi oi, det der så ikke feil ut!! Liker svin jeg :-)

springerinne

23.12.2013 kl.21:06

Jay: Ja, me too, og iallfall når det ikkje endar opp som tørt kjøtt:)

Skriv en ny kommentar

springerinne

springerinne

38, Lillehammer

Hei, eg begynte å blogge då eg fekk behandling for ein 13 år gammal spiseforstyrrelse. I dag er frisk, og er sjeleglad for at eg tok opp kampen. Det har resultert i eit fritt liv kor eg ikkje lenger er fengsla, og er blitt mamma til Noah på 3, og Erle på 1 år. Historia mi er blitt til boka Spring for livet. Den kan du kjøpe hos Norli og andre bokbutikkar. Eg jobbar i dag for Dagbladet, og er redaktør for magasina SKIsport og Friidrett. Har bakgrunn som toppidrettsutøvar i friidrett, elskar fortsatt å springe og ikkje minst gå på ski. Treffast på kriroset@gmail.com.

Kategorier

Arkiv