Sommarkos: Rabarbraminner
Då eg vaks opp hadde vi ein liten "skog" med rabarbra bak ein gammal låve. Mor ba meg ofte springe ned og hente eit par handfuller slik at ho kunne lage rabarbrasuppe. Fekk difor brått lyst til å lage det sjølv, så her er mi debut rabarbrasuppe med ein touch av kanel.
OPPSKRIFT 4 porsjoner
6 stk rabarbrastilk
1 stk vaniljestang eller kanelstang
8 dl vann
300 g sukker
2 ss potetmel
0,5 dl kaldt vann
GJER SLIK:
1) Skyll og skrell av det groveste "skinnet" på rabarbrastilkene. Del stilkene opp i biter.
2) Splitt vaniljestangen i to (på langs). Kok opp vann, sukker og vaniljestang.
3) Legg i rabarbra, kok opp og la suppen trekke i 10-12 min, til suppen har fått en fyldig konsistens. Smak evt. til med mer sukker.
4) Rør ut potetmel i kaldt vann og tilsett i en tynn stråle under omrøring i den varme suppen. Kok opp og trekk kasserollen til side.
Når ikkje raudvinsglasa blir tekne i bruk for tida, kan dei brukast til rabarbrasuppe for eksempel:)
Håpar mine gamle rabarbraminner kan friste. Eg syntes iallfall det smakte ordentleg godt:)
Springerinneklem