hits

Sommarkos: Rabarbraminner

Då eg vaks opp hadde vi ein liten "skog" med rabarbra bak ein gammal låve. Mor ba meg ofte springe ned og hente eit par handfuller slik at ho kunne lage rabarbrasuppe. Fekk difor brått lyst til å lage det sjølv, så her er mi debut rabarbrasuppe med ein touch av kanel.

 

 

OPPSKRIFT 4 porsjoner

6 stk rabarbrastilk

1 stk vaniljestang eller kanelstang

8 dl vann

300 g sukker

2 ss potetmel

0,5 dl kaldt vann

GJER SLIK:

1) Skyll og skrell av det groveste "skinnet" på rabarbrastilkene. Del stilkene opp i biter.

2) Splitt vaniljestangen i to (på langs). Kok opp vann, sukker og vaniljestang.

3) Legg i rabarbra, kok opp og la suppen trekke i 10-12 min, til suppen har fått en fyldig konsistens. Smak evt. til med mer sukker.

4) Rør ut potetmel i kaldt vann og tilsett i en tynn stråle under omrøring i den varme suppen. Kok opp og trekk kasserollen til side.

Når ikkje raudvinsglasa blir tekne i bruk for tida, kan dei brukast til rabarbrasuppe for eksempel:)

Håpar mine gamle rabarbraminner kan friste. Eg syntes iallfall det smakte ordentleg godt:)

 Springerinneklem

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

springerinne

springerinne

39, Lillehammer

Hei, eg begynte å blogge då eg fekk behandling for ein 13 år gammal spiseforstyrrelse. I dag er frisk, og er sjeleglad for at eg tok opp kampen. Det har resultert i eit fritt liv kor eg ikkje lenger er fengsla, og er blitt mamma til Noah på 4, og Erle på 2 år. Historia mi er blitt til boka Spring for livet. Den kan du kjøpe hos Norli og andre bokbutikkar. Eg jobbar i dag for Dagbladet, og er redaktør for magasina SKIsport og Friidrett. Har bakgrunn som toppidrettsutøvar i friidrett, elskar fortsatt å springe og ikkje minst gå på ski. Treffast på kriroset@gmail.com.

Kategorier

Arkiv