hits

Noko av det beste eg veit

Vel, eg får gjere noko fornuftig mens eg går her og vaggar. Då passar det godt å lage noko ein elskar, nemleg skulebollar.




Er så glad i det nye kjøkkenet. God plass til å kokke og søle ( for det gjer eg til gagns)



Mmm..snart ferdige.





HIMMELSKE SKULEBOLLAR

125 g Ekte smør
5 dl H-melk
1 romtemperert egg
1 pk. fersk gjær
150 g sukker
1 kg hvetemel (ca.)
1 ts. salt
1 ts. kardemomme

1) Smelt smøret i en kjele og tilsett melken. La blandingen bli ca 37°C. Smuldre gjæren i en bakebolle, hell over litt av deigvæsken og rør slik at gjæren løses opp. Elt inn de øvrige ingrediensene, men ikke ta i alt melet på en gang. Elt inn litt og litt av melet til du får en glatt og smidig deig.                        
2) La bolledeigen heve i ca. 40 minutter.
3) Elt deigen når den er ferdig hevet og trill den til en pølse. Del den i jevnt store biter, trill dem til boller og klem dem litt flate. Lag en fordypning midt i bollen og ha i 1-2 ss vaniljekrem. Legg bollene på et stekebrett tildekket med bakepapir.                        
4) Etterhev skolebrødene under plast til dobbel størrelse.
5) Sett på stekeovnen på 225°C.
6) Pensle med sammenvispet egg. Stek skolebollene midt i stekeovnen i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.

Vaniljekrem: Her brukte eg Piano sin. Burde laga frå botnen av, men det får bli til neste gong.

Glasur:

3 dl melis (ca.)
2 ts. eggekviter
4 ts. vatn ( ca.)
3 dl kokosmasse

Bland melis med eggehvite og en liten mengde vann. Smør melisglasuren rundt vaniljeøyet og dypp deretter bollene i tørket kokos.

 
No satsar eg på at ting skjer imorgon. Då har bror bursdag, og mormor hadde også den 16.oktober då ho levde. Hadde vore moro med dobbeldag:)

Springerinneklem

 

8 kommentarer

Elise Karlstrøm Bjørnstad

15.10.2014 kl.18:23

Ååh, det så utrolig godt ut! :) Håper du koser deg!

gien

15.10.2014 kl.19:36

De så kjempe gode ut :)

springerinne

15.10.2014 kl.19:51

gien: Anbefalast sjølv om det tek litt tid :)

springerinne

15.10.2014 kl.19:51

Elise Karlstrøm Bjørnstad: Det gjer eg;)

Guro Eriksen

16.10.2014 kl.18:26

Mmm! De så himmelske ut! :)

Tom A.

16.10.2014 kl.21:16

Åh herreguuuud, det så godt ut!!!

Jeg har begynt et nytt og bedre liv, men én dag i uken skal jeg unne meg slike ting. Mm!

springerinne

17.10.2014 kl.16:31

Tom A.: Det kan du trygt gjer:)

springerinne

17.10.2014 kl.16:31

Guro Eriksen: :):)

Skriv en ny kommentar

springerinne

springerinne

38, Lillehammer

Hei, eg begynte å blogge då eg fekk behandling for ein 13 år gammal spiseforstyrrelse. I dag er frisk, og er sjeleglad for at eg tok opp kampen. Det har resultert i eit fritt liv kor eg ikkje lenger er fengsla, og er blitt mamma til Noah på 3, og Erle på 1 år. Historia mi er blitt til boka Spring for livet. Den kan du kjøpe hos Norli og andre bokbutikkar. Eg jobbar i dag for Dagbladet, og er redaktør for magasina SKIsport og Friidrett. Har bakgrunn som toppidrettsutøvar i friidrett, elskar fortsatt å springe og ikkje minst gå på ski. Treffast på kriroset@gmail.com.

Kategorier

Arkiv