hits

Flaskemamma

Takk for gode forslag til boktittel. Har notert meg dei, men det er berre å kome med fleire. Send gjerne på mail også:)

I dag har krabaten vore på sjukehus. Han har vore ganske så sylta som resten av oss, men då feberen steig etter ei søvnlaus natt måtte han inn på akutten for ein sjekk. Heldigvis var han i ok form, slik at vi fekk reise heim. Det var veldig beroligande. Blir jo så himla bekymra når guttungen berre er 5 1/2 veke. No sover han godt etter eit måltid frå tåteflaska.
Og det var akkurat det eg ville skrive om. Ja, eg er ei flaskemamma, og blei det etter berre nokre dagar som mor. På sjukehuset begynte dei å snakke om amming allereie under fødselen. Det same på barsel, og for all del. Eg synes det var ein spesiell opplevelse å kjenne veslegutt så nær meg, men det er ikkje alltid amming er det som skal til for at ungen skal bli i godt slag.

Eg hadde ikkje tenkt så mykje på dette før fødselen, og var for å sei det rett ut intetanande om kor mykje barnet trengde av mat gjennom eit døgn. Ikkje hadde eg googla noko særleg heller, men hadde fått ei ammebrosjyre av jordmora tidlegare i sommar. Den trengde eg altså ikkje, så då var det å finne informasjon om flaskemating. Og det overraska meg at det fanst så lite " der ute" i 2014. Ammande har eigne sider for både det eine og det andre, medan eg måtte ty til ulike nettforum. Joda eg fekk hjelp på sjukehuset siste dagen, men det var etter å ha spurt sjølv og foreslått at eg kanskje kunne få være med inn på rommet der dei lagde til flaska. I etterkant har eg fått tips frå andre flaskamammaer, og har sett stor pris på det. Nettsida flaskehjelpen.no er også ein stad eg har funne den hjelpa eg har trengt til no.

Noah lever svært godt på morsmelkerstatning, og glefsa over flasketuten med ein gong. Kanskje han ikkje hadde blitt forkjøla så tidleg om eg hadde gitt han dei gode antistoffa ammande har, men det er tross alt viktigare at han blir mett og trivast i kvardagen. Og det gjer han til gangs:)
14 kommentarer

Anne

25.11.2014 kl.16:23

Hvorfor ammer du han ikke?? Alle vet jo at morsmelk er det beste for barnet!
Hvorfor man ammer eller ikke ammer, Anne, det er egentlig ikke noe vi har med å gjør. Det er et valg foreldrene tar. Ikke alle ønsker å amme, ikke alle får til å amme. Og morsmelkerstatning er kjempebra det også. Her ammes lillemann, men må få påfyll av mme flere ganger i døgnet. Han fikk også flaske første måneden, men da pumpet jeg og gav morsmelk på flaske, for å opprettholde produksjonen. Hadde det ikke vært for at jeg er dødssta hadde nok ammingen aldri gått.

Stå på videre! Flaskebarn er like greit som brystbarn!! :)

Anita

25.11.2014 kl.17:03

Det er mye bedre å gi mme og ha en fornøyd baby,enn å streve med å amme :) snakker av erfaring! morsmelkerstatningen som finnes i Norge er en av verdens beste :)

hilsen flaskemamma til to :)

lovelyliller.com

25.11.2014 kl.17:47

Jeg ble ikek ammet,men fostret opp på formula. :)

Siv

25.11.2014 kl.21:43

Syntes det er flott at du skriver et slikt innlegg Kristin!! Selv innser jeg i ettertid at jeg nok ødela mye av barseltiden ved å streve, bekymre meg og stresse døgnet rundt med amming som aldri fungerte spesielt bra. Det er viktig å ha evnen til å stole på sin egen dømmekraft, og som mor til barnet vurdere hva som fungerer best for akurat dere. Klem :)

Laila

26.11.2014 kl.09:33

Hei,

Margrethe Vik har skrevet en bok som heter "Flaskemating". Boka er utgitt på Gyldendal forlag. Jeg ble utrolig glad da jeg fant den, for i den fant jeg svarene på alt jeg lurte på.

Lykke til med babyen!

springerinne

26.11.2014 kl.15:41

Laila: Tusen takk Laila:) Godt tips:)

springerinne

26.11.2014 kl.15:43

Siv: Tusen takk for det Siv. Eg er sikker på at Noah har det betre med flaske mitt tilfelle iallfall og det er det viktigaste. Skulle ynskje du hadde betre minner frå barseltida. Håpar du har det bra:) Klem

springerinne

26.11.2014 kl.15:45

Anita: Takk for den Anita:)

springerinne

26.11.2014 kl.15:47

Anne: Kva som er best, er vel etter situasjonen ein er i / kjem i.

springerinne

26.11.2014 kl.15:47

sandrakaggerud.com: Tusen takk:)

Guro Eriksen

26.11.2014 kl.18:43

Syns ikke at andre skal legge seg for mye oppi hva mammaer selv velger å gjøre, amming eller flaske - det bør være et valg mammaen selv tar :)

Koselig bilde av dere to!

Ella L.

26.11.2014 kl.23:02

Å kritisere/kommentere andre mødres valg er respektløst synes jeg. Alle gjør som de gjør av en grunn, og hva grunnen er har ingen andre noe som helst med, og regner med alle mødre tar de valgene de selv føler gagner både barnet og moren selv best :) At amming er best kommer HELT og holdent an på situasjonen til den hver og enkelte. For en nydelig gutt du har - kos deg masse videre i barseltiden!

springerinne

29.11.2014 kl.19:32

Ella L.: Tusen takk for kommentar:)

Skriv en ny kommentar

springerinne

springerinne

39, Lillehammer

Hei, eg begynte å blogge då eg fekk behandling for ein 13 år gammal spiseforstyrrelse. I dag er frisk, og er sjeleglad for at eg tok opp kampen. Det har resultert i eit fritt liv kor eg ikkje lenger er fengsla, og er blitt mamma til Noah på 4, og Erle på 2 år. Historia mi er blitt til boka Spring for livet. Den kan du kjøpe hos Norli og andre bokbutikkar. Eg jobbar i dag for Dagbladet, og er redaktør for magasina SKIsport og Friidrett. Har bakgrunn som toppidrettsutøvar i friidrett, elskar fortsatt å springe og ikkje minst gå på ski. Treffast på kriroset@gmail.com.

Kategorier

Arkiv