hits

Når kokka prøver seg

Eg kan ikkje skryte på meg å være ei kokke, men eg likar å prøve meg på nye rettar når eg har anledning.

Og hausten er spennande når det gjeld gode råverer. I går enda det opp med lammecarre med tilbehør. Eg har laga det før, men denne gong ville eg prøve noko nytt, så det blei difor litt improvisering. Og det smakte slett ikkje verst.

OPPSKRIFT
Lammecarre
Salt og pepper
2 ss grov sennep


ROTGRØNSAKER
G
ullrøter 
Blomkål
Sjalottløk
Olje
Salt og pepper

En dæsj honning

POTET OG PERSILLEROTPURE
Mandelpotet
Persillerot
Salt og pepper
Fløyte
Smør

NØTTEDIGG
Valnøtter
Mandlar
Fersk basilikum
2 fedd kvitløk
Olivenolje
Honning, flytande

RØDVINSSAUS
Ja, eg kjøpte ein ferdig sak på CC Mat her på Lillehammer. Berre å varme opp, og sim salabim var den ferdig.

Meir om framgangsmåten, sjå HER



Helga har ellers gått fredeleg for seg. Noah har vore litt puslete med feber, men idag har han vore i sitt ess. Dvs. full fart frå morgon til kveld. Sjølv om det kan være slitsomt innimellom er det mykje betre enn når han er slapp i fisken og sjuk. Det likar mamsen dårleg.

Springerinneklem




 

Én kommentar

lisarorvik

02.10.2016 kl.21:32

Dette så kjempe godt ut :) (Har forresten ukens blogg konkurranse på min blogg nå, bli gjerne med)

Skriv en ny kommentar

springerinne

springerinne

38, Lillehammer

Hei, eg begynte å blogge då eg fekk behandling for ein 13 år gammal spiseforstyrrelse. I dag er frisk, og er sjeleglad for at eg tok opp kampen. Det har resultert i eit fritt liv kor eg ikkje lenger er fengsla, og er blitt mamma til Noah på 3, og Erle på 1 år. Historia mi er blitt til boka Spring for livet. Den kan du kjøpe hos Norli og andre bokbutikkar. Eg jobbar i dag for Dagbladet, og er redaktør for magasina SKIsport og Friidrett. Har bakgrunn som toppidrettsutøvar i friidrett, elskar fortsatt å springe og ikkje minst gå på ski. Treffast på kriroset@gmail.com.

Kategorier

Arkiv