hits

Styrketrening for ein nybakte mammakropp

Rett etter ein fødsel er kroppen ikkje slik den ein gong var. Sener er strekte, det same er magemusklar og bekkenet er fortsatt ustabilt. Det er difor viktig å ta hensyn og ikkje begynne for tidleg. Regelen seier vel 6-8 veker, men det er sjølvsagt svært individuelt. Kanskje du må vente ennå lenger før du kan ta i bruk vektene. Eg venta 7 veker før eg tok turen til Elixia, og kunne nok ikkje begynt før slik kroppen min har oppført seg etter at Erle kom til verda.
 


God oppvarming...:)
 

Ein fin start etter mi meining er å køyre forholdsvis lett belastning i starten med fleire repitisjonar og med korte pausar mellom øvelsane. Altså ikkje sitje i ro og sende meldingar i vente på neste serie. Eg går iallfall direkte frå stasjon til stasjon, og held dermed oppe pulsen nokolunde. I tillegg er det greitt å være effektiv hvis ein har barnet   i barnepassen på treningssenteret.
Eg vel å trene heile kroppen då eg ikkje er på treningssenteret meir enn 2 gonger i veka. Desse øvelsane pleier eg å variere mellom( trykk på linkane for utførelse).

* Gåande utfall med lette vekter i hendene: Lår, rumpe og kjerne.
* Markløft med lett belastning: Rygg, skuldre, kjerne, rumpe og bein.
* Eksentrisk tåhev i maskin eller med vekter: Leggar.
*Frontknebøy med lett belastning: Framside lår, rumpe.
* Nedtrekk foran og/eller bak: Skuldre, rygg, armar.
* Skuldre med manualar i skråbenk: Skuldre, bryst.
* Tricepspress: Triceps
* Planke og sideplanke: Mage, rygg.

Sidan eg likar å springe vel eg beinøvelsar som gjer meg til ein betre løpar som for eksempel gåande utfall, tåhev, knebøy, planke..Men dette er også øvelsar som er effektive uansett kva du trenar til.

Til vanleg brukar eg rundt 40 minutt på styrketreninga, utenom oppvarming. Den tek eg joggande med vogn på veg til senteret ( ca. 1,5 km en veg). I dag var det tung og våt snø som ikkje var brøyta, så svetten rann godt før økta kunne starte. Heilt greitt når ein først skal trene:)

Springerinneklem


 

 

Én kommentar

Victoria Larsen

28.02.2017 kl.20:59

Så flink du er! Jeg håper du får en fin tirsdagskveld :-)

Skriv en ny kommentar

springerinne

springerinne

39, Lillehammer

Hei, eg begynte å blogge då eg fekk behandling for ein 13 år gammal spiseforstyrrelse. I dag er frisk, og er sjeleglad for at eg tok opp kampen. Det har resultert i eit fritt liv kor eg ikkje lenger er fengsla, og er blitt mamma til Noah på 4, og Erle på 2 år. Historia mi er blitt til boka Spring for livet. Den kan du kjøpe hos Norli og andre bokbutikkar. Eg jobbar i dag for Dagbladet, og er redaktør for magasina SKIsport og Friidrett. Har bakgrunn som toppidrettsutøvar i friidrett, elskar fortsatt å springe og ikkje minst gå på ski. Treffast på kriroset@gmail.com.

Kategorier

Arkiv