hits

Trening heime

Ein lesar spurde meg om å lage eit innlegg om trening ein kan gjere heime i stova, eller rett utanfor huset. Og akkurat dette har eg skrive for til Dagbladet, - saman med ein godt bekjent her på Lillehammer; Lizzie Tester. Ho er muskelterapeut og jobbar mykje med idrettsutøvarar. I tillegg kan ho mykje om trening. Her er nokre fine øvelsar du kan gjere heime som ei slags sirkeltrening. Sjekk gjerne ut Lizzies instagram: thehealthtrainer


Push ups på benk eller stol.

Reka:Stå på alle fire med tærne i gulvet på to kluter, armene litt bredere enn skuldrene. Skyt rumpa opp og skli føttene inn mot armene mens du holder bena rette. Skli kontrollert ut igjen til en planke.

Oppstigning på kasse/ stol etc.


Dips på stol / kasse/ bord


Utfall med hjelp av sofa / stol etc.


Beintrening ved hjelp av strikk. 


Planken


Glute bridge: Ligg på rygg med armene langs sidene, føttene i gulvet og bøy i knærne. Stram musklene i rumpa og magen og løft hoftene til kroppen danner en rett linje fra knær til skuldre. Hold i noen sekunder før du går rolig tilbake til utgangsposisjonen. Merk: Løft ved å presse med hælene ned mot bakken.

Håpar dette gir litt inspirasjon. Er det noko du lurer på, er det berre å spørje.

Det går ellers i ett her med barn, jobb og trening. Har ikkje fått gått noko skirenn etter Budorrennet 6. januar, men skal gå eit til helga. Det blir spennande. Prøver å få trent jamt og trutt, men med mykje jobb og fleire barn å ta hensyn til begrensar treningstimane seg, så eg prøver å få gjennomført gode økter når eg først er i gang.

Ynskjer dokke ein fin mandag og ei fin veke.

 

Springerinneklem

 Én kommentar

Victoria Larsen

29.01.2018 kl.15:01

Så flink du er! :-)

Skriv en ny kommentar

springerinne

springerinne

39, Lillehammer

Hei, eg begynte å blogge då eg fekk behandling for ein 13 år gammal spiseforstyrrelse. I dag er frisk, og er sjeleglad for at eg tok opp kampen. Det har resultert i eit fritt liv kor eg ikkje lenger er fengsla, og er blitt mamma til Noah på 4, og Erle på 2 år. Historia mi er blitt til boka Spring for livet. Den kan du kjøpe hos Norli og andre bokbutikkar. Eg jobbar i dag for Dagbladet, og er redaktør for magasina SKIsport og Friidrett. Har bakgrunn som toppidrettsutøvar i friidrett, elskar fortsatt å springe og ikkje minst gå på ski. Treffast på kriroset@gmail.com.

Kategorier

Arkiv