hits

september 2011

Gourmet som skal nytast

Imorgokveld ventar ei ny utfordring som eg tar imot med opne armar... Baking og kokkelering er noko eg har likt sidan mor slapp meg til på kjøkkenet. Eg var ikkje kresen og åt omtrent alt eg fekk ...

Godsaker frå hagen

Heime er eg vaksen opp med epler. Heilt sidan eg var lita til eg flytta ut av huset har hausten betydd eple, pære og plommeplukking. Det blei mange vonde magedagar, men det smakar likevel steike go...

Mental frihet

Vi tenkjer mange tankar kvar dag. Det er ei salig blanding mellom raske og kanskje uintressante tankar medan neste minutt byr på alvorlige og seriøse tankar. Når eg vaknar om morgonane idag er eg ...

Slappfisk i draumeverda

Dagen idag blei ikkje som planlagt. Skulle eigentleg sitje bak pc`en på kontoret i Askim og skrive på artiklar for neste magasin, men etter ei natt med lite søvn, hosting og harking, feberog vondt ...

Kan eg hjelpe? Og korleis?

Grunnen til at eg skriv ein så ærleg blogg og utleverar ei svært privat side av meg sjølv er av to årsaker: 1) Det er ei god form for terapi. 2) Eg ynskjer å hjelpe / vise at det er mulig å få ei...

Å leve på farlege løgner

Ein spiseforstyrra, ein alkoholikar, ein pillemisbrukar, ein paranoid, ein med tvangshandlingar, ein som skadar seg sjølv ++ har ein ting felles. Dei er avhengige, desperate, hemmelegheitsfulle, us...

Litt stolt, litt "redd", litt uggen....

"For mykje sukker...dårleg samvit..uggen følelse..jobbe med haudet....lang løpetur....litt stolt....litt "redd"....ja, ka meir skal eg sei...Det er ikkje alltid utfordringane er like enkle og idag ...

Kunsten å nyte livet

Å kunne nyte livet er ekstremt viktig. Det har eg verkeleg fått kjent på det siste halve året. Og eg set enormt pris på det. Ein veit aldri om det kjem ein neste dag, difor er det så viktig å leve ...

To vonde avgjersler

Å drive idrett og konkurranse har vore mitt liv i mange år. I dag er livet annleis, men vel så godt. Treninga er begynt å bli mest lystbetont og eg har fått lyst til å teste konkurransenervane att ...

Menn og tausheten

I mange år har eg hatt lyst til å ta opp eit viktig tema i Birkebeinermagasinet, men eg har aldri komt så langt på grunn av tilstanden min. No derimot føler eg meg meir enn sterk nok til å gjennomf...

Nye mål

På same tid ifjor lagde eg ei liste over alt eg skulle jobbe meg ut av. Eg hengde den opppå innsida av ei skapdør på kjøkenet, slik at eg blei minna på det kvar dag. Etter eit år kan eg faktisk kry...

Er det flaut å få hjelp?

Det er mykje vimenneske ynskjer skal være privat. Og i mange tilfelle er det dei samme tinga vi ynskjer ikkje kjem ut til venner, familie, slekt eller jobb. Det kan være psykiske problem, atein har...

Trengs det hardtrening til?

Dei fleste av oss skulle ønskje dei var i bedre form og mange trur ein må brukesvært mykje tidpå treninga for å få den ettterlengta formen. Slik er det ikkje. Det holdermed å tre gode økter i veka ...

"Å ete eller svelte"

19.30 lørdagkveld 17.september: Meny: Hovedrett: 200 gram indrefilet, med woka grønsaker, rødvinssaus og fløtegratinerte poteter. Dessert: Vaniljeis med jordbær og marengs. Det var klart for no...

I mitt hjerte

Lillehammer juni 1992: Min første konkurranse mot dei beste i landet i 13 års klassa. Far hadde oppgitt 2.25 minutt på 800meteren ved påmelding, slik at eg fekk det beste heatet. Problemet var at ...

Berre MÅ ha det!!!!

Brød og alle produktmed mjøl har vore ei "nøtt å knekke" for meg i mange år, men då eg kom heim forrige helg i 70 års lag kom eg bort i nokre nysteikte og veldig fristande småbrød. Eg har alltid vo...

Toppidrettslivet - glamour eller hardt arbeid?

Å bli toppidrettsutøvar i favorittidretten sin er draumen til mange unge. Det var også min draum. Heilt frå eg var 13-14 år visste eg ateg villeblibest. På den tida var det langrenn og friidrett so...

"Nyoppdagelsar" i matbutikken

I fleire år nekta eg meg alt som var såkalla usunt ( i mitt hovud). Eg gjekk sporentreks rett forbi alle godishyllene og det var på rein automatikk. Eg skulle jo ikkje ha det der...Korleis kunne eg...

Fare på ferde?

God formiddag eller god morgen for nokre av dåkke. Her er det nok det første, ettersom eg både har jogga, køyrt til jobb (fire mil) og begynt tastinga på nye artiklar for ei god stund sidan. Då eg ...

Skurr i planane

Ei intens helg er over. På tre dagar har eg møtt så mangebekjente som eg sikkert har gjort dei siste7 åra når eg er heime. Det var alt frå gamle lærarinner til "treningskollegaer". Praten gjekk i e...

Som natt og dag

2. juledag 2010:"Klarar ikkje dette lenger.All denne maten.Eg berre må smake..berre litt".... I fleire timar hadde eg hjulpe til med å stelle i stand dei nydelegaste rettar til familieselskapet.Sv...

Stor eller liten. Same skrekken...

Kroppen og helsa vår er det viktigaste vi har. Likevel er dette ord som blir gløymt når ein er "sjuk" og om dei ikkje blir gløymt klarar ein ikkjeå gjere noko med det. Resultatet kan i verste fall ...

8 1/2 dag til Birkebeinerløpet - kva gjer du?

I dag har eg vore på møte med Birkebeinerarrangøren og alle sponsorane deira. Det blei gjort ei evaluering av rittet og gjort rede for løpet som er neste helg. Det er altså berre 9 dagar att til de...

Må ein være skrapa for å nå toppen?

Friidrett er ein av fleire idrettar som ikkje krev "full uniform". "Arbeidskleda" er ei lita løpe truse og løpetopp. Det seier seg sjølv at kroppen er godt synleg med så lite klede. Ein kan sjå ...

Slik trente eg då eg blei norgesmester

Friidretts VM er over. Som gammal friidrettsutøvar kriblar det alltid i løpefoten, når startskotet går på 800m og 1500 meter. Er sikker påden kriblinga vil være der til eg sit på gamleheimen.Ein go...

Å reise er å drøyme med augene opne

Fekk eit spørsmål frå ein lesar om mitt forhold til det å reise. Og det kan eg vel eigentleg sei eg har eit varmt forhold til.Veldig varmt. Då eg gjekk på ungdomskulen hadde eg knapt vore over gre...

Harde,men også gode erfaringar

Sidan eg var lita jente har fysisk aktivitet vore ein stor del av meg. Kan nesten sei eg var fødd med løpesko på beina, for eg har sprunge så lenge eg kan huske. Alltid på farten. Og det har eigent...

Litt meir av alt

Takk for alle gode ord. Dåkke anar ikkje kor mykje det varmar.Eg er så inderleg glad for at nokre av dåkke finn inspirasjon, for eg unnar verkeleg ingen å gå gjennom slike psykiske lidelsar. Vi for...

På veg ut av dvalen

Tapaskvelden var veldig hyggeleg. Det er alltid godt å prate med gode venner, og ikkje minst le og dele gode historier. Turid er ei herleg venninne som skarrar på ekte Austreimsk ( utanfor Bergen)o...

Åleinehelg med sladder og vas

Tittar innom for å seie god helg.Mi helgstartarpå Restaurant Escalon( Tjuvholmen) , medtapas, god vin ogvenninnesladder.Ellers blirdagane veldig rolege.Kjenner at det skal bli godt å berre slappe h...

Den lange veien til den rette hjelpa

November 1999 - mitt første møte med psykolog: -"Kom inn du Kristin.Ja eg har forstått at du slit med ein spiseforstyrrelse og ynskjerå kome deg ut av den. Då må eg først seie at eg ikkje har noko...
springerinne

springerinne

38, Lillehammer

Hei, eg begynte å blogge då eg fekk behandling for ein 13 år gammal spiseforstyrrelse. I dag er frisk, og er sjeleglad for at eg tok opp kampen. Det har resultert i eit fritt liv kor eg ikkje lenger er fengsla, og er blitt mamma til Noah på 3, og Erle på 1 år. Historia mi er blitt til boka Spring for livet. Den kan du kjøpe hos Norli og andre bokbutikkar. Eg jobbar i dag for Dagbladet, og er redaktør for magasina SKIsport og Friidrett. Har bakgrunn som toppidrettsutøvar i friidrett, elskar fortsatt å springe og ikkje minst gå på ski. Treffast på kriroset@gmail.com.

Kategorier

Arkiv