hits

november 2011

Frå XXS til M

Har du nokon gong opplevd korlang tid det kan ta å gå ned fleire klesstørrelsar, samanlikna med kor kort tid tid det tar å gå den motsatte vegen? Vel, eg har iallfall kjent på den dette året. Ber...

Å knekke "koden"

Har ikkje gløymt verken bloggen eller dåkke. Av og til kjenner eg berre at orda ikkje kjem fram, men no er dei på veg igjen:) Sidan helga har eg køyrt tur - retur Sandane - Oslo, sett av tid til...

Noko har skjedd

No har eg budd på Langhus i snart fire år. Kan nesten ikkje tru at tida har gått så raskt. Skummelt å tenkje på at livet passerar i slik fart. I løpet av desse åra har vi funne oss bra til rette...

ALDRI gje opp håpet!!

Ein skal aldri slutte å håpe. Sjølv kor frustrerande og håplaus situasjon ein er i skal ein ikkje miste håpet om at det kan bli bedre. Eg har holdt på å gjort det mange gonger, men innerst inne har...

Uventa styrke

Livet byr på mange tilfeldighetar og utfordringar. Ein kan aldri forutsjå dagen som kjem. Akkurat det er eg sjeleglad for sjølv om det sikkert kunne vore greit av og til. Å ha ei hard fortid og k...

KONKURRANSENEKT - feil eller rett?

Fekk eit spørsmål frå ein lesar ommi meining rundt det å konkurrere med ein spiseforstyrrelse. Eit svært godt og viktig spørsmål som eg skal forsøke å svare på her. Det går ikkje å trene på spar...

Matopplevelse med dei beste minner

Sør -Afrika er utan tvil mitt favorittland. Retten eg lagde igårkveld er også eit av mine største favorittar. Det er som å reise tilbake til matopplevelsane på andre sida av jordkloda og den kjensl...

Sjølvkomponert tapas

Har gått nokre dagar sidan blogging her, men eg har ikkje gløymt dåkke. Veka har vore hektisk og intens og då gjorde det faktisk veldig godt å stille seg framfor kjøkkenbenken igårkveld og lage mat...

Grove rundstykker med ost

Igår fekk eg bakeånden over meg igjen. Elskar alt som har med gjærbakst å gjere, og gir du meg eit grovt rundstykke med brun eller kvitost på er eg i himmelen. Denne gangen ville eg prøve ein ny vr...

TRE ØKTER - GOD FORM

Før trena eg for å bli best. I dag trenar eg for å halde meg i form. Det siste deler eg med mange, men når eg les dei utallige trenings og ikkje minst kosthaldsråda som poppar ut i aviser, magasin,...

Eit paradis for trening?

Trenings samlingar på vinteren og vårener eit spark i ræva forå skjønne at det ikkje er lenge til sesong. Tru meg. Den tida frå januar og til mai går fort!!! Tenkte eg kunnefortelle dåkke tre av...

Laurdagskos

Husmora har vaskakjøkkenet gullande reint, ogfavoritt"snopet" er handlainn.Laurdagskvelden kan berre begynne:) , Sharon, dadlar og youghurtnøtterGrønsåpa er ikkje noko eg pleier ta i brukein lau...

"Sixpackfella"

Det som har vore det tøffaste til no er aksepten over at kroppen har forandra seg totalt. At den ribba skrotten har fått eit feittlag som skjuler det meste av muskeldefinisjonar. Heldigvis kjenner ...

Frå OL drøym til....

Har du nokon gong opplevd åfå draumen oppfylt? At du verkeleg har klart å gjennomføre det du kanskje har drøymt om dei siste 10 åra? Kva kjende du då? Blei du stolt, glad, rørt, gira eller blei det...

Skuletida er over, men ikkje " smaken "

No kan eg vel ikkje sei at smaken av skuletida var så god som skulebollane, men det haddevel eigentleg virka litt merkeleg også:) Har fått bakeånden over meg den siste veka, og eg har smakt på alt...

Dagens "puppetest"

SPORTS BHPÅ ICA - FUNGERER DEN? Å springe uten sports BH er forferdeleg ubehageleg. Eg trur ikkjeeg kunnesprunge ein heil time uten det plagget. Då ville frontpartiet og jenta fått det ganske vond...

Solide "godsaker"

Fekk så lyst på heimelaga knekkebrød ikveld at eg ikkje hadde anna velg enn å leite fram dengrove rugen, speltmjølet, gryna,frøa, oljen, saltet og sette igong. Desse knekkisane smakar mykje bedre e...

Bloggar som gjev meg noko..

Å blogge er blitt eit heilt naturleg innslag i kvardagen min, men då eg starta visste eg ikkje heilt kva eg skulle skrive om anna enn treningstips og daglege opplevingar. Det var ikkje før eg beste...

Vanskeleg kjærlighet

Eg hugsar den dagen vi henta Trym. Han var berre så skjønn der hantitta forsiktigopp på dei nye " foreldrene: sine )'' Vi fann raskt tonen, Trym og eg, og vi tilbringde masse tid saman. Det siste å...

Test og karakter

God morgen! Når ein ikkje får sove på morgonkvisten er det like greit å bruke timane til noko" fornuftig" som foreksempel blogging. Det er ennå mørkt ute, men når morgonlyset kjem fram ventar d...

Ei heilt spesiell virkning

Det er mange tankar somsurrar i topploket idag. Ikkje direkte triste tankar, men ei blanding av denfrustrerte og forvirra sorten. Det er så mykje som har skjedd dette året og det føles av og til so...

Dagen derpå

Eg veit at den kjem, "dagen derpå" følelsen. Men den får ikkje vinne uansett. Eg har bestemt meg for å "køyre på" heilt til den eindag forsvinn for godt. Det får heller ta tid, men bort skal den. ...

Min "første" pizza

5.november 2011: Min første pizza på altfor mange år. Det har vore "bannlyst"iallfall i 7-8 år, kanskje ennå lenger. Men no er det historie. Eg troppa opp i butikken og handla ingrediensane, men d...

ER DET DETTE SOM ER LIVET?

Det er av og til eg må klype meg i armen av livet eg lever i dag samanlikna med før. Eg hadde nesten gløymt korleis det var å "verkeleg leve". Overskotet, humøret og livsgnisten har berre blitt bed...

Gamle historier som "lever ennå"

Har du nokon godt tenkt på atdetduskriv på nettalltid vil ligge der? At ein arbeidsgjevarharfull mulegheit til å"granske" deg før jobbintervjuet? At barna dine kan lese om deg om nokre år? Har du t...

Taktikken som gjev gull!

Mellomdistanse ( 800 / 1500 meter) var favorittøvelsane då eg satsa på friidrett. Elska kicket som konkurransane gav meg. Men eg skjønte raskt at det å velge 800 meter gav meg langt fleire utfordri...

Dei frustrerande magesmertene

Av og til kan orda stå stille når ein skriv artikkel etter artikkel. No har eg sote med ei sak som eg endeleg er ferdig med, men eg anar ikkje kor mange gonger eg måtte skrive ingressen om att og o...
springerinne

springerinne

38, Lillehammer

Hei, eg begynte å blogge då eg fekk behandling for ein 13 år gammal spiseforstyrrelse. I dag er frisk, og er sjeleglad for at eg tok opp kampen. Det har resultert i eit fritt liv kor eg ikkje lenger er fengsla, og er blitt mamma til Noah på 3, og Erle på 1 år. Historia mi er blitt til boka Spring for livet. Den kan du kjøpe hos Norli og andre bokbutikkar. Eg jobbar i dag for Dagbladet, og er redaktør for magasina SKIsport og Friidrett. Har bakgrunn som toppidrettsutøvar i friidrett, elskar fortsatt å springe og ikkje minst gå på ski. Treffast på kriroset@gmail.com.

Kategorier

Arkiv