hits

Mat og vin

Dette MÅ prøvast!

Det er ikkje så ofte eg får anledning til å legge ned ekstra tid til kokkelering, men når ein først får moglegheita er det utruleg kjekt å prøve noko anna enn det vanlege. Her er fredagen...

Mmmm, dette kan eg anbefale!

Det er ikkje så ofte eg får anledning til å legge ned ekstra tid til kokkelering, men når ein først får moglegheita er det utruleg kjekt å prøve noko anna enn det vanlege. Her fredagen og...

Når du blir feira av verdas beste jenter

Å bli 38 år er slett ikkje verst når ein har gode venninner å feire med. Og er det noko eg set pris på er det jentene eg er blitt så glad i her på Lillehammer. Det er ikkje så ofte tida strekk t...

Heimelaga lakseburger

For tre veker sidan kom Fiskeruta på døra. Det enda i både torske og laksefangst (!). Det kosta "skjorta", men når ein har tømt lommeboka for denne gode fisken får ein prøve å lage noko godt ut av ...

Har du tid, er dette noko eg anbefalar!

Etter at eg såg DENNE episoden av Hellstrøms kjøkken på TV3 ( for eit par år sidan) fekk eg lyst å prøve å lage vårrullar sjølv. Etter den første gongen fekk eg dilla.  Det er slett ...

Smakfulle rundstykker med sesamfrø

Huskar godt den tida eg var livredd alt som hadde med brød, rundstykker etc å gjere. Ja alt med mel i seg. Men om eg lot være å bake? Neida, det gjorde eg stadig vekk. Andre skulle jo ikkje lide un...

Det beste eg veit...

Eit lite knippe av det beste eg veit... Dokke som har fulgt meg veit at eg er veldig glad i Sør Afrika. Det har blitt til saman sju turar dit, og sjølv om eg har sett fleire stader a...

Rundstykker til betasuppe

Det er dåp om to veker der Erle skal feirast. Til ein slik dag krevst det matlaging når nærare 30 gjester er venta til bords. Bygdajente som eg er, er betasuppe med rundstykker etterfulgt av heimel...

Farlig god gresskarsuppe med salsicciaboller

Middagen er det måltidet i heimen som samlar familien, og vi blir ikkje reint få når den nyfødte neste år kan ete vanleg mat. Ja. vi snakkar om tallet seks til bords. Det krev ein porsjon kreativit...

Ein smak frå eigen hage

Eg er oppvokst med epler i hagen, dvs litt meir enn hage. Vi kan vel kalle det eplegård, men her på Lillehammer har vi ein liten eplehage. Fire store, men gamle epletre ynskte oss velkomne når vi f...

Kjærestetur

Det er ikkje ofte vi får anledning, men når vi først får det, nyter vi kvar time (takk bestemor). Som siste døgnet på tur til hovedstaden. Med hotel midt i sentrum var det kort veg til Aker...

Middag for vennegjengen

Det er ikkje sjeldan det blir laga middag til fem i heimen, men til åtte voksne ein laurdagskveld rett før jul er sjeldan vare. Eg likar ikkje å stå på kjøkenet heile kvelden når gjestene sit og s...

Good stuff før treningstur

Heimebaka brød er ein av mine favorittar. Det var også det eg lengta mest etter då eg var sjuk. Berre det å sette seg ned med ein solid blings med godt pålegg på var ein draum som eg lenge ikkje to...

Salaten og eg

Vi hadde eit tett forhold lenge, salaten og eg. Vi møttes kvar dag.Du blenka med salatblada dine, og klappa i hendene når du fekk besøk av kylling, egg og cottage cheese.Mange spurdeom eg ikkje var...

Mat som vekker minner

Å ete mat som vekker barnlige minner set eg meir pris på enn nokon gong. Då eg var sjuk var eg nesten redd for slik mat då eg forbandt det med tung kost samt sausar og rømme. Idag er dette gourmet ...

Burger er digg

Idag diska min kjære opp med heimelaga burger. Det gjorde godt etter ein progressiv hardtur på mølla og bokskriving. Før var eg superskeptisk til denne matretten, men når eg får den servert frå kok...

Mine første vårrullar..og fy så godt det var!

Før var det å smake på ein vårrull heilt utenkjeleg. Noko som var steikt i olje kunne eg overhode ikkje tenkje å forgifte kroppen med. Idag laga eg mine eigne frå ei oppskrift ala Hellstrøm etter e...

Homemade sushi

Første gong eg blei introdusert for sushi var eg "meget" skeptisk. Rå fisk høyrtes nesten groteskt ut, men etter mykje om og men tok ein bit saman med ingefær, wasabi og soyasaus. Og ja, det sma...

Min tapasfavoritt

God søndag fine lesarar. Tenkte eg ville dele ein liten favoritt som eg hadde med meg på ein 30 års fest i går. Der venta ein nydeleg tapas aften, og kva er ikkje betre med ein frisk saus til. S...

Deilig foccacia

Vi er sju "småbarnsmammaer" som møtesein gong i veka for prat og mat. Alle tek med ein liten "godsak" kvar, nokosom har resultert i ein ordentleg festlunsj kvar gong ( ja eg gler meg iallfall til d...

Noko av det beste eg veit

Vel, eg får gjere noko fornuftig mens eg går her og vaggar. Då passar det godt å lage noko ein elskar, nemleg skulebollar. Er så glad i det nye kjøkkenet. God plass til å kokke og søle ( for d...

Kyllingsatay med peanøttsaus

Lagde ein deilig middag i går kveld. Kyllingsatay med peanøttsaus. Har aldri brukt peanøttsmør på denne måten før, så eg var spent på korleis det heile ville smake. Vel, hadde ikkje lagt ut oppskri...

Ein nydeleg rett

Det er ikkje verst å få servert middag av ei god venninne i si eiga hule. Etter timar i Oslo var den gravide lettare sliten, så det passa meg ypperleg å kome til duk og dekka bord. Og jammen var de...

Eplekake frå eigen hage

Har du epletre i hagen din kan det bli ein himmelsk god tysdagskos. Eg er bortskjemt med ein heil fruktgård på heimebane, og i nyehuset som vi snart flyttar inni er det jammen det epletre der også....

Sommarkos: Rabarbraminner

Då eg vaks opp hadde vi ein liten "skog" medrabarbra bak ein gammal låve. Mor ba meg ofte springe ned og hente eit par handfuller slik at ho kunne lage rabarbrasuppe. Fekk difor brått lyst til å la...

Gode smakar

I går startahelgatil måseskrik i Porsgrunn. Eigentleg hatar eg måsar, då dei alltidjagar meg på løpeturane heime. Men likevel gavmåseskrika megheimlengsel av den gode sorten. Det blei til at eg dup...

Ein skikkeleg godtedag

Det fine med Påske TV er at vi skal finne dei gode lokale sakene. Det betyr ei god spredning av tema, så i går tykte vi at det var på tide med noko godt innanfor tanna. Brennesleost. Turen gjekk ...

Kveldsfavoritten

Onsdagkveld 9 .april: Akkurat kosa meg med denne improviserte,og supersunne pastasalaten som må prøvast. * Kok pasta penne i 10 minutt * Kok sukkererter 30 - 45 sekund * Hakk opp: Rødløk, cherry...

Anbefalast for ein lunsjdate

Herregårdslunsj er ein av rettane du finn i menyen. Foto: Springerinne For eit par år sidan avtalte ei god venninne og eg ein lunsj ikkje langt fra der ho budde. Eg fekk forklart vegen, og tenkte ...

Saftig fisketips

Heisan, på turen til Oslo enda vi opp på Fiskeriet like ved Youngstorget. Handleposen blei fylt opp av torskeplomme og så var det berre å leite seg fram til ei fristande oppskrift. Trines Matblogg ...

Til deg - frå meg!

Denne heimelaga " delikatessen"MÅ dåkke berre prøve. Lovar NYDELEG smak. Her ermin matrett frå meg til deg. Joda, du finn "pulvertomatsuppa" i butikken. Den er slett ikkje verst, men det beste ...

Mandagsgourmet som berre MÅ prøvast

God morgon! I går kveld enda middagen opp med at kjøkkenbenken og kasserollene endeleg blei brukt att. Tok turen til Ultra matbutikk der dei hadde masse deilige råvarer. Deretter innom polet for å...

Mmmmmm home made sushi og maursyre

Først av alt: Dåkke som ikkje har sett denne snutten frå " Et lite stykke Thailand" MÅ sjå den. Lars Johansmakar sushi for fyrste gong....Auuu, seier eg berre. Sushi er utruleg godt, men eg trur...

Sprek mat for spreke jenter

Og gutar sjølvsagt........ja eigenleg for alle:) Etter ei tung beinøkt med ei god venninne igår fekk eg veldig lyst på pizzasnurrar ( blir så svolten av å trene styrke) . Tok det eg hadde i kjøles...

MANNE (og dame) MAT!!

Heisan! Viss du skal få mannen din til å få vann i munnen til middag serverer du denne godsaken. Fann oppskrifta på nettsida til mi gode venninne Kristine og måtte teste den ut igår. Til og med fa...

"Stopp ein halv" i fiskedisken ( oppskrift)

Når det ligg fersk fisk i disken kan ein ikkje anna enn å gripe sjansen. Vel, eigentleg er eg innmari god på å gå forbi i kvardagen, men heldigvis ikkje alltid. Oppskrifta er henta frå Aperitiff, m...

Min beste fiskegrateng

Heisan! Heimelaga fiskegrateng er nydeleg,og det er ikkje dumt å variere på innhaldet. Gulrot gjer den saftig til tusan og spisskummin den ekstra vesle piffen. Mmm..blir nesten svolten sjølv om lu...

Fristande på "vesle laurdag"

"Vesle laurdag" eller "Lille laurdag "som det også heiterfortener litt meir enn tomatsuppe med egg og makaroni til middag. Kvifor ikkje sende ein sms til venninna di og spørje om dåkke skal lage ta...

EKS spiseforstyrra og åleineMIDDAG

Heisan kjære lesarar! Då eg flytta for meg sjølv i august i fjor lovde eg meg sjølv og mor, å ikkje sluntre med maten. Frukost og lunsj visste eg ville gå utan problem, men å lage meg ein skikkele...

20 minuttars kvardagsgourmet for 1

Når ein bur åleine er det ikkje alltid like freistande å pleie ein svolten mage med mat som tek tid å lage. Som regel går det altfor mange lettvinte løysingar i gapet. Joda Trym vilgarantertvære me...

Deilig helgemat

Heisan! Helg = god mat og drikke, sove litt lenger, sosialt og treningsøkter akkurat når det passar. Til Idol fredag lagde eg ein deilig sør afrikansk rett. Bobotie er namnet og eg gløymer aldri f...

OLIVENBRØD og 8000 METER

Brød treng ikkje være kjedeleg mat. Eg diggar å krydre det med eit eller anna godt. Det kan være raspa gulrot, forskjellige krydder, cottage cheese, nøtter, banan,og i dette tilfelle svarte steinfr...

HEIMELAGA SUSHI

Sushi er fargerikt, friskt, sunt, saftig og utruleg godt. Det tek tid å tilberede sushi, men eg vil sei at den tida på kjøkenet frå du startar til du sit med godsakene framfor deg er minst li...

BESTE STARTEN PÅ DAGEN

God morgon!! Ingenting er som heimebaka ferskt grovbrød med spekesinke og noko grønt og rødt på toppen. Tenkjer med gru på kor mange år eg nekta meg dette fordi eg var redd for alle karbohydrat. D...

FREDAGSKOS FOR 1

Heisan, no har eg akkurat nytt ein deileg fredagskos. Det var både kjapt og enkelt, men likevel veldig smakfullt. Det er litt rart å kokkelere til seg sjølv. Det er ein del år sidan for å sei det ...

Mmmmm...ANBEFALAST!!

Denne lakseburgeren må dåkke teste ut. Anbefalar den på det sterkaste. Ordentleg god smak og supersunn. Burgerbrøda i butikken frista ikkje, men kanskje ein kan lage dei sjølveJ Sausen eller dippen...

PIZZAHEAVEN

Pizzaen eg lagde i går smakte himmelsk og heilt annleis enn den vanlege karbonadeblandinga. Eg kan ikkje sei anna enn at dåkke MÅ teste denne ut. Eg åt til eg nesten sprakk og det var det vel verd....

SVINaktig godt

Kven har sagt at ein ikkje kan kose seg med god mat i kvardagen. Det er iallfall ikkje noko eg er enig i, så difor har eg ein glimrande middag som dåkke vil elske. At det er litt sunt også er bonus...

Tid til å kokkelere...

Beklagar at eg ikkje har vore slik på hugget som eg pleier, men formen er ikkje på topp. Framleis smerter og idag er det faktisk verre enn igår. Skjønar det ikkje heilt, men eg får ta meg ein tur t...

Svolten?

Mors fiskegrateng gjekk alltid ned på høgkant då eg var lita. Det er ingen forskjell i dag, men sidan det er svært sjeldan eg får den mulegheita må eg ta i bruk mine eigne husmorhender og trylle fr...

Thaikveld

Elskar at maten smaka skikkeleg. At kryddera eksploderar i munnen og du nesten kastar etter pusten fordi det er "sterkt og godt". I kveld blei det difor thai middag frå botnen av. Ikkje fordi det v...

LaurdagsBILDER

laurdagar kan det ikkje bli for ofte av. eg elskar å avslutte dagen med ein god middag som eg gjerne brukar eit par timar på. her er nokre knips. Lime: Kan brukast til mykje, og er gull å ha i...

Desse blir du GARANTERT mett av!

Før kunne eg lage bollar og brød og alt slags digg til alle andre enn meg sjølv. Dette er eg i ferd med å legge av meg, men klarar forsatt ikkje å kose meg med eit par rosinbollar ein onsdagettermi...

FØRSTE MÅLTID 2012

At eg elskar tapas kan eg ikkje legge skjul på, så kva er ikkje enn å starte det nye året med det beste ein veit:) Kjøttbollar: Karbonadedeig, chili, valnøtter, sjalottløk,potetmel, cottage chees...

Heimelaga "karbisar med fart i"

Karbonader er noko eg har helde meg langt unna fordi eg har vore overbevist om at det er berre ein heil masse "gørre" inni. Når varedeklerasjonen seier fleire tall enn bokstavar har eg ikkje vurder...

SUNN og spenstig...

Nei, eg snakkar ikkje om meg, for spensten har for lengst forsvunne. Som dåkke har skjønt elskar eg Hard Rock Cafeane og den eine salaten dei har der heilt fantastisk. Massevis av smak og eit l...

Laurdagssnacks og NYE SKO!!

Bord var ønska på favoritt restauranten vår Plah, men der måtte vi sluke 8 rettaren før klokka 20 00, noko verken Audun eller eg hadde makta.Difor sette konemor i gong å mekke saman ein solid tapas...

Matopplevelse med dei beste minner

Sør -Afrika er utan tvil mitt favorittland. Retten eg lagde igårkveld er også eit av mine største favorittar. Det er som å reise tilbake til matopplevelsane på andre sida av jordkloda og den kjensl...

Sjølvkomponert tapas

Har gått nokre dagar sidan blogging her, men eg har ikkje gløymt dåkke. Veka har vore hektisk og intens og då gjorde det faktisk veldig godt å stille seg framfor kjøkkenbenken igårkveld og lage mat...

Grove rundstykker med ost

Igår fekk eg bakeånden over meg igjen. Elskar alt som har med gjærbakst å gjere, og gir du meg eit grovt rundstykke med brun eller kvitost på er eg i himmelen. Denne gangen ville eg prøve ein ny vr...

Solide "godsaker"

Fekk så lyst på heimelaga knekkebrød ikveld at eg ikkje hadde anna velg enn å leite fram dengrove rugen, speltmjølet, gryna,frøa, oljen, saltet og sette igong. Desse knekkisane smakar mykje bedre e...

Surprise

Blei overraska over å få servert middag av husbonden igår. Han hadde mekka saman ein fantastisk pasta og kyllingsalat som faktisk gjorde meg heilt stum. Mannen kan jo lage mat! Kan hende han ville ...

Godsaker frå hagen

Heime er eg vaksen opp med epler. Heilt sidan eg var lita til eg flytta ut av huset har hausten betydd eple, pære og plommeplukking. Det blei mange vonde magedagar, men det smakar likevel steike go...

Berre MÅ ha det!!!!

Brød og alle produktmed mjøl har vore ei "nøtt å knekke" for meg i mange år, men då eg kom heim forrige helg i 70 års lag kom eg bort i nokre nysteikte og veldig fristande småbrød. Eg har alltid vo...

Langt frå knekkebrødverda....

Godt å ha besøk. Då blir det iallfall laga middag og ikkje minst: Det er moro å kokkelere. Her er eit par godbitar: Tapas og fiskegrateng. TAPAS Tapas er noko av det beste eg veit. Igår fekk eg...

Knirkefrie ledd med fisk

Etter at sushikicket har slått til for fullt siste halve året har eg blitt meir og meir ivrig på å lage fiskemåltid. Dette er noko eg dessverre har forsømt så altfor lenge. Laksen har eg berre sett...

FANTASTISK rett og slett!

I kveld har eg berre ete den beste sushien ever. Ja eg synast faktisk den var bedre enn Alex Sushi. Og det beste av alt: Den var heimelaga. Mi gode veninne og forlover ( i 2009) Silje serverte hei...

Nedtur på Hard Rock Cafe

Har alltid vore heldig med Hard Rock Cafe maten rundt omkring i verden. Den beste til no kan eg vel sei var i Edinburgh, men der var også servicen fantastisk. Svolten, og ante ikkje kva som ven...

Sjømat tapas

Deisiste dagane har vore slappe. Dårleg søvn om natta og så blir eg trøtt på dagen istaden. Merkelege greier. Løpeturen idag formiddag gjekk så tungt at eg berre måtte springe kortaste vegen heim. ...

Eit paradoks

Eg har nevnt det mange gonger at eg er glad i å lage mat, eksperimentere og nyte med min kjære eller gode venner etterpå. Det gjer meg ingenting å stå 3-4 timar på kjøkkenet med ein omfattande meny...

Norges BESTE sushi?

Sidan eg er sjarmert av Hellstrøm og kokkeleringa hans må eg sjølvsagt sjekke ut kor han går for å ete godt. Alex Sushi har han svart mang en gang, og då var det ikkje tvil ein gong når anledninga ...

Litt ekkelt, men godt:)

Valget mellom å gå ut for å ete og å lage ein bedre middag heime enda opp med sistnevnte. Snakk om å være gammal og satt. hehe...Sannheten er vel heller det at eg elskar å kokkelere så då enda vi o...

Salt, surt, sterkt og søtt

Dei siste månadane har eg fått utøvd litt meir av kokkelgleda og utforska fleire oppskrifter og endra litt på gamle favorittar. Morsomt når ein får det til. Mindre morsomt når det ikkje bli...

Kosleg venninnemiddag

I ettermiddag kom eg til duk og dekka bord hos Kristine ( www.kriweb.no). Ho hadde kokkelertdeileg laks med ovnsbakte potetskiver, salat og kesamdressing med dill og kvitløk. Mmm...det smakte forte...

HIMMELSK Lammecarré

To mette SKROTTAR sit no i sofaen og kjenner at det kanskje ikkje var nødvendig å ete den siste omgangen, men det var berre så godt. Lammecarre er å anbefale. Var litt skeptisk om eg fekk d...

Mat som gjer ein glad

Det har ikkje vore servert kalkun heime i oppveksten min, men så har eg vel tatt igjen det tapte dei siste åra. Elskar smaken av eit saftig kalkunkjøtt, og prikken over i en; appelsinsaus. OPPSKRI...

Saftig lasagne, men...

..gløymte noko vesentleg. I går testa eg ut ein lasagne som eg fann på Kristine Weber si nettside. Det var skikkeleg saftig, men så klarte eg å gløyme squashen som skulle være med. Det blei derfo...

Laurdagsgourmet

I kveld bestemte vi oss for å lage eit Sør-Afrikansk måltid. Oppskrifta på Bobotien finn du her: http://springerinne.blogg.no/1288244382_afrikansk_smaksbombe.html Absolutt å anbefale, men la deg f...

Heimelaga skulebollar

Søndagen er ypperleg til å bake og fryse ned. Har likt å bake så lenge eg kan hugse. Det har gått mest i grovbrød eller knekkebrød, men det siste året har eg prøvd meg på det søte også. Skulebollar...

SVINAKTIG GODT

Eg synes det er kjempemoro å teste ut nye rettar innimellom. I dag stod svinefilet med fetaost og anna snacks inni for tur. Og det blei så godt at vi nesten åt opp heile "rullen". Thihi.. FETA...

Lekker smaksbombe!

Ikkje det at maten må være så sunn alltid, men når den smakar fantastisk er det jo berre ein bonus. :) Tre retteren bestod av det vi likar aller best: Skalldyr, reinsdyr , frukt og sjokolade. Itill...

Onsdagskokkelering

Fekk plutseleg "kokkeånden" over meg og sette igang å bake rundstykker og brød og til slutt eplekake. Når mine kjære foreldre forsyner oss med ei hel kasse med epler frå gården vår er eg berre NØYD...

Thaifrelst

Etter ein god løpetur, bytur, skitur,husvask og avslapping var det tid for thaikveld. Er blitt så glad i mat medkokosmelkog eksotiske krydder. Det er jo smaksbomber som nesten får deg til å sleike ...

Mitt kosthold

Det er mange vegar til Rom er det noko som heiter. Og det gjeld nok både for trening, kosthold og mange andre ting. Men ein ting er sikkert: Uten mat duger helten ikke. Det kan ingen seie noko på. ...

Deileg "gourmetkveld"

Deileg laurdagskveld med følgande godsaker. Hovedrett: Reker med mangosalsa, heimebaka loff med fersk basilikum og salat. Rekene kjøpte eg på butikken, så der er det ikkje mykje å forklare næ...

Denne må prøvast!

Igår laga eg ein deileg middag til min kjære og meg. Har vore sjuk dei siste dagane med feber og elendig smak i munnen. Då må det litt sterkare saker til for å at ein skal kjenne det ein et. Eg set...

Saftig grovbrød

Eg harlikt å bake brød og anna gjærbakst sidan eg var lita. Har faktisk ikkje hatt kjøpebrød innafor huset på lenge, lenge. Smaken kan ikkje måle seg med det ein bakar sjølv. Sånn er det berre. :) ...

Solide økter, solid mat

Ei helg med god trening, avslapping og deileg mat saman med min kjære er lykke. Då har eg det som plommen i egget. Har fått trena ganske godt desse dagane. Løpte helga inn med 1.40 time på fredag....

Hellstrøms favorittar

Må innrømme at Eivind Hellstrøm er ein stor favoritt her i huset. Eg har fått med meg samtlege TV program og synes det er inspirerande å sjå han kokkelere. Det einaste eg kan dy meg for er når han ...

Biscottigave

Har aldri laga Biscotti før, men etter å ha sett bilder i ulike blad og på nettet tenkte eg å prøve. Planen var å få til nokre fine julegåver på glass. Her er resultatet: Litt avkjøling før dei sk...

Herlege fiskeoppskrifter

Fisk er utruleg godt, men det er likevel mange som føler at det er eit tiltak å lage ein fiskemiddag. Eg må innrømme at eg fell under den kategorienlitt for ofte. Kvifor veit eg ikkje, men eg trur ...

Julegavesnadder

Eit lite tips til ei eteande julegave. Nougatmarsipankuler med sjokoladetrekk og pynt på toppen. Eg brukte hakka mandlar og "strøssel." Fann tipset på klikk.no. Brukte ostehøvel på marsipanen og no...

Fransk "julebord"

Igår kveld var vi på ekte fransk "julebord". Brasserie Blanche var booka og det var fire forventningsfulle svoltne magar som ankom lokale presis 1930. Etter som alderen har sneke seg på merkar eg a...

Novemberkos

Det er ikkje mykje som slår ein vinterkveld under eit ullteppe framfor TV en, saman med sin kjære og litt november kosesnop. Igår prøvde eg meg på noko ekstra godt. Elskar dadlar og multer. Det bet...

Verdens beste middagsrett

Berre elskar reinsdyrfilet. Det smakar himmelsk når ein får det perfekt steikt. Til min store fortvilelse streika steiketermometeret, men det gjekk heldigvis bra. Med god rødvin til, så enda måltid...

Heimelaga chutney

Igårkveld prøvde eg meg på heimelaga chutney. Elskar alt som har med tørka frukt å gjere, og då eg fann denne oppskrifta i favorittbladet mitt: "Mat og Vin", måtte eg berre av stad å kjøpe inn ingr...

Lang løpetur, vinsmaking og tapas. Perfekt laurdag!

Nokre bilder frå gårsdagen, bortsett frå løpeturen vi hadde på formiddagen. Vi løpte 1 1/2 time i slapsevær, men fekk ein fin tur likevel. Deretter var det tid for overraskelsen som eg hadde fiksa ...

Nam,nam...

Helga kan begynne. Deilig. Har nettopp tatt ut av ovnen Auduns favoritt: Fyrstekake med epler. Ja det stemmer. Merkeleg blanding, men så lenge han likar det så er det heilt greit. Eg har hamstra d...

Kosthold på REISE

Å reise er fantastisk. Eg elskar deg det simpelten, men det kan by på utfordringar dersom du ynskjer å ete sunt. Andre land har ikkje alltid dei same matvarene som du er vane med. Fleire av oss er ...

Heilaften

Igår hadde vi ein skikkeleg heilaften, først heime, så på byn og Chat Noir. Eg prøvde meg på ein ny rett og dessert. Det blei kjempegodt, men vinvalget var ikkje100% denne gongen. Men, men...kan ik...

FredagsKos

Det er helg og dei kjennes herleg. Dagen i dag har vore effektiv. Har jobba, vaska huset, løpt en tur i sola, trent styrke, laga middag og noskulebollar. Middagen var vanvittig god idag. Fekk det ...

Pizza i kvardagen

Det går fint an å ete pizza ein tysdag som ein laurdag. Alt kjem berre an på korleis du lagar den og kva du har på toppen. Eg brukar å lage ein stor pizza no og då for å ha i frysen. Genialt når ei...

SAFTIG OG SUNT REINSDYR

Då vi giftaoss for 1 år og 5mnd sidan hadde vi reinsdyr til middag. Igår tenkte eg at det var på tide å teste ut dette sjølv, så eg gjekk til innkjøpt av råvarene og sette igang. Og det blei heilt ...

Haustens herlege smakar

Det kjekkaste med det sure været som ofte dukkar opp no på haustener at ein kan være inne og kokkelere med god samvittighet. Eg har fått meir og meir interesse for skikkeleg heimelaga mat og det er...

Afrikansk smaksbombe

Eg elskar Sør - Afrika. Første gang eg fall for dette landet var i år2000 på treningsleir. Reiste til Stellenbosch, rett utanfor Cape Town saman med ein treningskamerat og var der i 4 veker. Dette ...

Hekta på denne kyllingretten

Kylling er eit av favoritt råvarene mine, men eg er nøydd å variere rettane ellers blir eg lei. Har ein spesiellmarinade som eg er heilt hekta på. Den er superlett å lage, men krev litt ingridiensa...
springerinne

springerinne

38, Lillehammer

Hei, eg begynte å blogge då eg fekk behandling for ein 13 år gammal spiseforstyrrelse. I dag er frisk, og er sjeleglad for at eg tok opp kampen. Det har resultert i eit fritt liv kor eg ikkje lenger er fengsla, og er blitt mamma til Noah på 3, og Erle på 1 år. Historia mi er blitt til boka Spring for livet. Den kan du kjøpe hos Norli og andre bokbutikkar. Eg jobbar i dag for Dagbladet, og er redaktør for magasina SKIsport og Friidrett. Har bakgrunn som toppidrettsutøvar i friidrett, elskar fortsatt å springe og ikkje minst gå på ski. Treffast på kriroset@gmail.com.

Kategorier

Arkiv